ΤΧΣ: Τρία νέα μέλη στο Γενικό Συμβούλιο

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τα νέα μη εκτελεστικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι οι κ.κ. Wouter Devriendt, Σπύρος Ζάρκος και Αβραάμ Γούναρης.

Ο κ. Devriendt αντικαθιστά τον κ. Αντρέα Μπερούτσο, ενώ ο κ. Ζάρκος και ο κ. Γούναρης θα αντικαταστήσουν τον κ. Ευθύμιο Γκατζώνα και την κα Ευτυχία

Μιχαηλίδου αντίστοιχα, μετά από σχετικό αίτημα των δύο μελών. Ο κ. Ζάρκος θα εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ελλάδος και o κ. Γούναρης το Υπουργείο Οικονομικών. Η θητεία των νέων μελών λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Ο κ. Devriendt είναι, από το 2011, ανεξάρτητος σύμβουλος στη Βελγική κυβέρνηση (Federal Participation and Investment Company) σε θέματα κρατικής παρέμβασης και αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Είναι, επίσης, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Belfius και Πρόεδρος της Ολλανδικής τράπεζας Amsterdam Trade. Έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε διάφορους ρόλους στην ABN AMRO και στην Fortis με θέση ευθύνης, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους πελάτες του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Devriendt είναι Βέλγος υπήκοος και κάτοχος MBA από το Rotterdam School of Management. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στις Εφαρμοσμένες Οικονομικές Επιστήμες (Applied Economic Sciences) από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven.

Ο κ. Ζάρκος είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος σε θέματα Εποπτείας του Πιστωτικού Συστήματος και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως Chief Risk Officer στην Geniki Bank και ως Σύμβουλος Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ιλλινόις, στο Carbondale, των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στη Νομισματική θεωρία και Τραπεζική, στα Διεθνή Οικονομικά και στην Οικονομετρία.

Ο κ. Γούναρης είναι Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Στην εικοσαετή εργασιακή πορεία του κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις και έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα σε ελληνικές και ξένες τράπεζες (Μακεδονίας-Θράκης, Barclays και HSBC), καθώς και στο δημόσιο τομέα.

Διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (Finance) και μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Nevada, στο Reno των Η.Π.Α.

Original article: ΤΧΣ: Τρία νέα μέλη στο Γενικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα