ΤΑΙΠΕΔ – Μανιατόπουλος: «Δυσμενές κλίμα για αποκρατικοποιήσεις»

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος δηλώνει στο Reuters: “Το κλίμα είναι δυσμενές, η Ελλάδα έχει κατεβάσει δύο φορές τον πήχη των προβλεπόμενων εσόδων της από τις αποκρατικοποιήσεις, η υπόθεση της ΔΕΠΑ ήταν ένα χτύπημα, αλλά η προοπτική να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, δεν είναι ανέφικτη”.

«Πιστεύω ότι

ο στόχος των 1,3 δισ. είναι εφικτός. Αλλά είτε 1,3 εκατ., είτε 1.2 εκατ., το σημαντικό είναι ότι έχουμε ολοκληρώσει κάποιες συμφωνίες και μέρος των χρημάτων θα εξαργυρωθεί το επόμενο έτος».

Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το Reuters, στοχεύει σε 24 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, για να μειώσει το χρέος της που υπερβαίνει φέτος το 175% του ΑΕΠ.

Από τη μια πλευρά το deal με τον ΟΠΑΠ προχώρησε, αλλά εκείνο με την ΔΕΠΑ έμεινε εκκρεμές λόγω της υπαναχώρησης των Ρώσων της GAZPROM. Ο κ. Μανιατόπουλος εξηγεί: «Το κλίμα είναι δυσμενές. Η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα ενδιαφερόταν για κάθε νέα προσφορά. Μένει να το δούμε. Ωστόσο με έναν μόνο υποψήφιο, δύσκολα μπορείς να κάνεις διαγωνισμό».

«Κάποιες επενδύσεις θα προχωρήσουν γρήγορα και κάποιες άλλες πιο αργά. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, για να πιάσουμε το στόχο», παραδέχεται ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και συμπληρώνει πως η Ελλάδα κατέχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων τα οποία πρέπει να τα εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο: «Οταν οι συνθήκες ωριμάσουν -το βλέπω για το 2014 με 2015- θα μπορούν αυτά τα ακίνητα να δώσουν μεγάλη ώθηση στα έσοδα».

Original article: ΤΑΙΠΕΔ – Μανιατόπουλος: «Δυσμενές κλίμα για αποκρατικοποιήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα