Τα συλλυπητήρια κομμάτων και επωνύμων της δημόσιας ζωής για την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Με εκτενείς αναφορές στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη τα συλλυπητήρια κομμάτων και επωνύμων της δημόσιας ζωής για την απώλειά της. 

Συλλυπητήρια Σακελλαροπουλου, Μητσοτάκη για την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε μια ξεχωριστή διεθνής προσωπικότητα στον χώρο της φιλανθρωπίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε συλλυπητήρια

ανακοίνωση του για το θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

«Ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO ανέπτυξε σημαντική δράση εντός και εκτός Ελλάδας αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την έγνοιά της απέναντι στα παιδιά με έμπρακτες εκδηλώσεις φροντίδας. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την τίμησε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα για το 2020, αναγνωρίζοντας έτσι τον αγώνα της κατά του παιδικού καρκίνου», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, στα παιδιά και τα εγγόνια της.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρέτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης «μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη», όπως ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO έθεσε στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού της έργου την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» .

Πρόσθεσε ότι ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση, όπως το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα ενώ ως Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” βρέθηκε επί τριάντα χρόνια στην πρωτοπορία του αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και πρόσφερε στην Ελλάδα την πρώτη αμιγώς παιδιατρική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών καθώς και το πρώτο ογκολογικό παιδιατρικό νοσοκομείο.

«Θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Λ.ΜΕΝΔΩΝΗ

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, μιας ανεκτίμητης φίλης και στενής συνεργάτιδας, η οποία άφησε επί δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή.

Η πολυσχιδής δράση της δεν μπορεί να εξαντληθεί σε λίγες λέξεις: Από την πολύχρονη προσφορά της στα παιδιά με καρκίνο, που επιστεγάστηκε με την ίδρυση του νοσοκομείου “Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα”, μέχρι την απονομή του εμβληματικού Βραβείου “Νέλσον Μαντέλα”, καθώς και τις υπηρεσίες που προσέφερε επί δεκαετίες ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Η προσφορά της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Πολιτισμό, υπήρξε τεράστια, συστηματική και διαρκής. Αφιέρωσε χρόνο και πάθος στην εθνική υπόθεση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πολύτιμη η προσφορά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης. Ως διοργανώτρια αλλεπάλληλων συνεδρίων και ημερίδων και ως εμψυχώτρια και άοκνη αρωγός δεκάδων άλλων, μικρών και μεγάλων, πολιτιστικών πρωτοβουλιών, που τις περισσότερες φορές συμπλέκονταν αρμονικά με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Η προσφορά και το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη θα μείνουν όχι μόνον ορατά, αλλά και βαριά παρακαταθήκη σε όλους τους τομείς, που με αυταπάρνηση υπηρέτησε. Στον Βαρδή, τα παιδιά και τα εγγόνια της, τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια».

Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

«Έφυγε από την ζωή μια μεγάλη Ελληνίδα και κορυφαία Γυναίκα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας η οποία, με την αμέριστη αλλά και υποδειγματικώς διακριτική συμπαράσταση του Ευπατρίδη συζύγου της κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και των παιδιών της αφήνει πίσω της μιαν ανεπανάληπτη παρακαταθήκη πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς. Προσφοράς, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθούμε ότι επικεντρώθηκε κατ’ εξοχήν στην υγεία του Παιδιού και στην εν γένει προστασία της παιδικής ηλικίας».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η υπουργός,  ανιψιά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη  μοιράστηκε μέσω instagram μία σπάνια εικόνα από το παρελθόν.

Στη λεζάντα της εικόνας έγραψε:

«Αγαπημένη μου θεία Μαριάννα,
Είναι στιγμές, που τα λόγια στερεύουν.
Είναι φτωχά, λίγα, αδύναμα να περιγράψουν αισθήματα, μνήμες, αγάπη, θαυμασμό.
Αν κάτι πάντα σε χαρακτήριζε, αυτό θα ήταν μια αγκαλιά.
Αγκαλιά αγάπης και στοργής

Αγκαλιά φροντίδας και καλοσύνης.
Χωρούσε τους πάντες.
Την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, όλα τα παιδιά που είχαν ανάγκη.
Και αυτή η αγκαλιά προσέφερε ελπίδα, ανακούφιση, ζωή.
Υπήρξες για εμένα σύμβολο, κίνητρο, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Ο θαυμασμός μου για το ήθος σου ήταν πάντοτε απεριόριστος.
Η ανεκτίμητη προσφορά σου στην πατρίδα, το τεράστιο έργο ανθρωπιάς σου θα κρατά τη μνήμη σου ζωντανή για πάντα.
Τη μνήμη μιας Μεγάλης Ελληνίδας.

Σε αποχαιρετώ με αγάπη και σεβασμό»

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της Μ. Β. Βαρδινογιάννη αναφέρει: H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, ανέδειξε την αξία της προσφοράς και της εθελοντικής δράσης. Με μια πολυσήμαντη διαδρομή διακρίθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό με δράσεις που ανέπτυξε για την ειρήνη, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Η προσφορά της όμως θα ξεχωρίζει πάντα για την αγάπη της προς τους μικρούς ήρωες της ζωής, τα παιδιά με καρκίνο, που υπηρέτησε πιστά ως Πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα». Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ο Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ

“Φτωχότερη γίνεται από σήμερα η δημόσια ζωή της πατρίδας μας, μετά την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιαννη, μιας σπουδαίας Ελληνίδας που ταύτισε τη ζωή της με την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο”, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη συλλυπητήρια δήλωσή του, για την απώλεια «αυτής της σπάνιας γυναίκας, που αφήνει το αποτύπωμα της ως ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», όπως σημειώνει ο ίδιος εκφράζοντας παράλληλα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες της.

«Με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της για πολλές δεκαετίες, στάθηκε δίπλα στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, ιδίως στα καρκινοπαθή παιδιά και τους γονείς τους, χαρίζοντας το φως της ελπίδας.

Εξίσου σημαντική η προσφορά της στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, μια θέση που υπηρέτησε με πλήρη επιτυχία, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες», επισημαίνει ο περιφερειάρχης και συμπληρώνει: «Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος που είχα την τύχη να μοιραστώ το όραμά της μέσα από συνεργασία μας για τη δημιουργία τραπεζών δοτών μυελού των οστών ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, μια πρωτοβουλία που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα αυτή την μοναδική προσωπικότητα.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, το προσωπικό της όμως παράδειγμα και ο λαμπρός βίος της θα δείχνουν σε όλους μας τον δρόμο που πρέπει να βαδίζουμε για την πιο υψηλή αποστολή: να είμαστε άνθρωποι με τη βαθύτερη σημασία της λέξης».

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επέδειξε πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο αφιερώνοντας τη ζωή της στην προστασία των παιδιών.

Υπήρξε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999 και Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου “Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ”. Το φιλανθρωπικό έργο της είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου – Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ Ελπιδοφόρος
«Στην αγκάλη του Κυρίου μας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια αγαπητή φίλη, βρήκε ανάπαυση. Ακάματη προασπίστρια των παιδικών δικαιωμάτων, αφοσιωμένη πρόεδρος του «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», αφήνει πίσω της κληρονομιά που θα ζει για πάντα. Είθε να βρει την αιώνια γαλήνη στο βασίλειό Του».

Keywords
Αναζητήσεις
ta-syllypitiria-kommaton-kai-eponymon-tis-dimosias-zois-gia-tin-apoleia-tis-mariannas-vardinogianni.htm
Τυχαία Θέματα