ΟΜΠΑΜΑ: Έχουμε διαφορές με τον Τραμπ αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε Αμερικανοί

upd:Η επιτυχημένη μετάβαση της εξουσίας είναι ένα από τα θεμέλια της δημοκρατίας, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, στο μήνυμά του μετά την νίκη Τράμπ, λέγοντας πως θα κάνει ότι μπορεί να διασφαλιστεί πως ο επόμενος πρόεδρος θα είναι επιτυχημένος.

«Όλοι ποντάρουμε τώρα στην επιτυχία του να ηγηθεί και να ενώσει τη χώρα», σημείωσε ο κ. Ομπάμα.

«Θέλω να διασφαλίσω πως η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει επιτυχημένα γιατί τελικά είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως

«δεν είναι μυστικό» ότι έχουμε σημαντικές διαφορές με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Είμαστε πάνω απ’ όλα Αμερικανοί και πατριώτες» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Oμπάμα υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται ενότητα και σεβασμό απέναντι στους θεσμούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Όσον αφορά την Χίλαρι Κλίντον, ο ίδιος δήλωσε πως νιώθει περήφανος για τη μάχη που έδωσε, σημειώνοντας πως ήταν μια επιτυχημένη υπουργός Εξωτερικών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ για τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη και τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να συζητήσουν τη μετάβαση της εξουσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Η διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης της εξουσίας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες που καθόρισε ο πρόεδρος κατά την έναρξη του έτους και μια συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο είναι το επόμενο βήμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε επίσης στην ηττηθείσα υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον θα κάνει μια δήλωση για τα εκλογικά αποτελέσματα αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ είχε δηλώσει ότι ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχαν “μια πολύ ζεστή συνομιλία”.

“Του έδωσε συγχαρητήρια και νομίζω ότι αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού”, δήλωσε ο Κόνγουεϊ σε συνέντευξή της στην εκπομπή του NBC (“Today”).

Keywords
Τυχαία Θέματα