ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

[UPD] Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το protothema.gr επικαλούμενο πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000. Επίσης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν εκδοθεί εντάλματα και για άλλους εμπλεκομένους και αναμένεται απλώς η σύλληψη

των ατόμων.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΤΑ

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι ελαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ.Κάντας.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ…ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Μαύρες γιορτές για πρώην υπουργούς, λαδιάρηδες αξιωματικούς των επιτροπών αλλά και για τους ανθρώπους που κινούσαν και κινούν (;) τα νήματα στο σκοτεινό χώρο των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αντώνης Κάντας δίνει όλα τα ονόματα και τα ποσά, αποκαλύπτει το χορό των εκατομμυρίων στις μίζες, ενώ στην απολογία του υποστηρίζει ότι σε όλη την «καριέρα» του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε από συνολικά 10 εμπόρους όπλων ή αντιπροσώπους εταιρειών οπλικών συστημάτων. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε εμπόρους, μεσάζοντες, διαχειριστές offshore και άλλους επιχειρηματίες. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων το απόγευμα της Παρασκευής. Ορισμένοι, τουλάχιστον, δε θα αποφύγουν την προφυλάκιση.

Ο Α. Κάντας κατονομάζει συγκεκριμένα:

- τον κ. Πάνο Ευσταθίου, 83 ετών σήμερα εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS και αργότερα της Rheinmetall, που σύμφωνα με τον κ. Κάντα του προσέφερε 500.000-600.000 ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και εκσυγχρονισμού ακόμη τριών παλαιότερων υποβρυχίων του ΠΝ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,6 δισ.ευρώ. Ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών υποστηρίζει ότι ο κ. Ευσταθίου τον δωροδόκησε και για το πρόγραμμα των γερμανικών αντιαεροπορικών ASRAD-STINGER ύψους 139,7 εκατ. ευρώ που υπεγράφη το 1999. Από τα προγράμματα των υποβρυχίων και των ASRAD ο κ. Κάντας υποστηρίζει ότι πήρε μίζα 1,5 εκατ.ευρώ. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο κ. Ευσταθίου του είχε δώσει μίζα ενός εκατομμυρίου ευρώ το 1989 – επί της οικουμενικής κυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα- για να ετοιμάσει γρήγορα τη σύμβαση αναβάθμισης των αρμάτων Μ48. Ο κ. Κάντας τότε υπηρετούσε στο γραφείο Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του υπουργείου Αμυνας.

- τον κ. Kωνσταντίνο Δαφέρμο, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας KBP που κατασκεύαζε τα αντιαρματικά Kornet. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Κάντας από το πρόγραμμα αυτό έλαβε μίζα ύψους 3 εκατ.ευρώ. Για την αγορά ρωσικών αντιαρματικών Kornet δαπανήθηκαν συνολικά 213,1 εκατ.ευρώ (108,6 εκατ. το 2001 και 104,5 το 2003)

- τον κ. Λάμπρο Μπαρτζώκα, ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε τον κ. Κάντα με 1,7 εκατ.ευρώ για να αποκτήσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα OSA AK.

- τον κ. Θωμά Λιακουνάκο, έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στην Ελλάδα. Ο κ. Λιακουνάκος, σύμφωνα με όσα λέει στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών έδωσε στον κ. Κάντα 600.000 ευρώ για να μην δημιουργεί προβλήματα στην αγορά των γερμανικών αρμάτων Leopard από την εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann. Ο κ. Κάντας υποστηρίζει ότι ο κ. Λιακουνάκος τον είχε στη μισθοδοσία του από το 1988 και του είχε καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ για να προχωρά διάφορα προγράμματα που τον ενδιέφεραν.

- τον κ. Σταύρο Κομνόπουλο, συνιδιοκτήτη της εταιρείας Kestrel. Ο κ. Κομνόπουλος, σύμφωνα με όσα είπε στους ανακριτές ο κ. Κάντας, έδωσε στον προφυλακισμένο πρώην διευθυντή Εξοπλισμών 400.000 ευρώ για το πρόγραμμα εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλικούς πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Exocet. Ο κ. Κάντας αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κοσμόπουλο στην Αγία Σκέπη «για να υπογράψει άμεσα και γρήγορα».

- τον κ. Παύλο Νικολαϊδη, ο οποίος του κατέβαλε 800.000 ευρώ για να μην δημιουργήσει προβλήματα στο πρόγραμμα των γαλλικών βλημάτων Scalp και Mica για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage. Ο κ. Νικολαϊδης έδωσε στον κ. Κάντα μίζα 800.000 ευρώ. Ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής Εξοπλισμων αναφέρεται και σε ένα ακόμη περιστατικό όπου ο κ. Νικολαϊδης «πρόεδρος», όπως λέει, «ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, στα τέλη του 2002 του ζήτησε κάποια από τα χρήματα που πήρε από το Δαφέρμο.

- τον κ. Κωστή Αποστόλου, στενό συνεργάτη του κ. Λιακουνάκου. Κατά τον κ. Κάντα ο κ. Αποστόλου «και άλλοι μεσολαβητές», όπως αναφέρει στην απολογία του, κατέβαλε χρήματα στον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών αν και δεν μπορούσε να ανακαλέσει το ακριβές ποσό

- τον κ. Δημήτρη Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann, απ΄ τον οποίο ο κ. Κάντας δωροδοκήθηκε με 750.000 ευρώ για την σύμβαση των γερμανικών πυροβόλων PZH 2000 .

- τον κ. Χρήστο Τούμπα, απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης EMBRAER, από τον οποίο έλαβε μίζα 250.000 ευρώ μετά την απόφαση να αποκτηθεί το σύστημα Erieye, δηλαδή το σουηδο-βραζιλιάνικο ιπτάμενο ραντάρ (σύστημα της Ericsson επί αεροσκάφους Embraer) το οποίο υπεγράφη το το 1999 και στοίχισε στο Δημόσιο 531,6 εκατ.ευρώ.

- τον κ. Κωνσταντίνο Μπαλέρμπα ή Μπαλέμπα, σύμβουλο της σουηδικής εταιρείας Ericsson που του κατέβαλλε 240.000 ευρώ για τα σουηδικά ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR.

Στο ερώτημα των ανακριτών αν έλαβαν χρήματα όσοι εισηγήθηκαν και ενέκριναν το πρόγραμμα των γερμανικών αρμάτων Leopard, ο κ. Κάντας απάντησε: «Οταν δόθηκαν 600.000 ευρώ σε εμένα, ο οποίος έφυγα πριν την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης, με βάση τον κοινό νου θεωρώ απίθανο να μην πήραν παράνομες προμήθειες οι από πάνω μου που αναφέρατε και θεωρώ βέβαιο ότι τα ποσά αυτά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μου».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ενώπιον των ανακριτών, το 2001 ο κ. Κάντας είχε συνομιλία με το νέο -την εποχή εκείνη είχε μόλις απομακρυνθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος- υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Ο κ. Κάντας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ενώπιον των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου, επιχειρηματολόγησε στο συνομιλητή του ότι η προμήθεια των γερμανικών αρμάτων Leopard που σχεδίαζε ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έπρεπε να γίνει επειδή «η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν είναι αναγκαία». Στην επισήμανση αυτή του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απάντησε: «Πήραμε για το ναυτικό και την αεροπορία, δεν μπορούμε να μην πάρουμε και για το στρατό», όπως υποστηρίζει ο κ. Κάντας στην απολογία του. Αφού ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει τα Leopard του κατέβαλε μίζα 600.000 ευρώ ο κ. Κάντας υποστηρίζει ότι δεν ξαναμίλησε γι’ αυτό το θέμα και έπαψε να φέρνει αντιρρήσεις για την προμήθεια. Η αγορά των γερμανικών Leopard ενεργοποιήθηκε το 2003 και κόστισε στο Δημόσιο 1,7 δισ.ευρώ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ AXON

Με δήλωσή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του και διαψεύδει το περιεχόμενο της απολογίας του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Α.Κάντα.
«Είναι ψέματα και κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας κάποιου που έχει χάσει τον έλεγχο. Δεν γνωρίζω καν πού ήταν το γραφείο του κ. Κάντα».

Ο Α. Κάντας υπέδειξε τον Θ. Λιακουνάκο ως το πρόσωπο που του άφησε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο σακ βουαγιάζ με 600.000 ευρώ για τα «Λέοπαρντ 2», ενώ υποστηρίζει ότι κατά την πρώτη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο του 2001 τού είπε «μη φοβάσαι, γιατί όλα γίνονται μέσω offshore εταιρειών που έχει ιδρύσει ένα δικηγορικό γραφείο στο Μονακό και υπάρχει μυστικότητα και διασφάλιση»…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ AXON ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Α.ΚΑΝΤΑ

«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και θλίψη η, όλως παράνομη και αντιδικονομική, διαρροή στα ΜΜΕ του περιεχομένου του κατηγορητηρίου και της απολογίας του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα, μέσα από την οποία, με εμφανές κίνητρο την ελάφρυνση της θέσης του, επιχειρείται μεταξύ άλλων η κατά τρόπο αυθαίρετο, κακόβουλο και ύποπτο εμπλοκή της εταιρείας «ΑΧΟΝ», του Προέδρου της κ. Θωμά Λιακουνάκου και στελεχών της.

Δηλώνουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι η εταιρεία «ΑΧΟΝ», η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σαράντα (40) έτη στον τομέα της παροχής τεχνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλους αλλοδαπούς εμπορικούς και κατασκευαστικούς Οίκους, ουδεμία απολύτως επιλήψιμη ή παράνομη εμπλοκή είχε με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην εν λόγω απολογία μέσα από όλως ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές αναφορές, ο κατηγορούμενος Α. Κάντας επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές.

Επιδεικνύοντας μια απολύτως επιλεκτική μνήμη ο Αντώνιος Κάντας στην απολογία του αναφέρεται στην εταιρεία μας και στον Πρόεδρό της κατά τρόπο ομιχλώδη και ψευδή. Η αναξιοπιστία των αναφερομένων στην απολογία Κάντα και η σύγχυσή του είναι απολύτως εμφανής, οι δε ισχυρισμοί του απέχουν απολύτως από την αντικειμενική πραγματικότητα.

Ουδέποτε ο Πρόεδρος της «ΑΧΟΝ» κ. Θωμάς Λιακουνάκος συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία Πύλης του ΥΕΘΑ/ΓΔΕ, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ΕΥΡΩ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ΕΥΡΩ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια.

Αναφορικά με την επίμαχη Σύμβαση Προμήθειας των Αρμάτων Leopard ΙΙ, τονίζουμε ότι επρόκειτο για Σύμβαση που υπεγράφη μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γερμανικής εταιρείας «KMW» στις 20 Μαρτίου 2003, κατόπιν Διεθνούς Δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, το αδιάβλητο του οποίου έχει ήδη αξιολογηθεί δικαστικώς και στον οποίο ουδεμία απολύτως ουσιώδη ανάμειξη ή συμμετοχή είχε ή θα μπορούσε να έχει εκ της θέσεώς του ο Αντώνιος Κάντας.

Οι ψευδείς και απολύτως συκοφαντικές αυτές αναφορές πλήττουν άμεσα και βάναυσα, τόσο την εταιρεία «ΑΧΟΝ», όσο και τον Πρόεδρό της κ. Θωμά Λιακουνάκο.

Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιδείξουν νηφαλιότητα και επιφυλακτικότητα στην αξιολόγηση των ψευδών, όσον τουλάχιστον αφορά στην εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της, ισχυρισμών του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα και στη διερεύνηση και αξιοποίηση του όποιου αποδεικτικού υλικού».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά «αμείλικτων» ερωτημάτων προς την κυβέρνηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του τομέαρχη Άμυνας Θ. Δρίτσα, με αφορμή τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων» που αναδεικνύεται από τις ομολογίες του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντ. Κάντα.

Ο κ. Δρίτσας παρατηρεί ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα «για σχεδόν τρεις δεκαετίες και με ευθύνη των εναλλασσόμενων στην Κυβέρνηση δυνάμεων του δικομματισμού επιτάχυναν την διόγκωση του δημοσίου χρέους και την έκρηξη των ελλειμμάτων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει επίσης πως «τελικά, πίσω από τις “ιδιαιτερότητες” και το “απόρρητο” του ράλι των εξοπλισμών κρύβονται μόνο μεσάζοντες, ελβετικές τράπεζες, μίζες σε υπεράκτιες εταιρείες και ένα απίστευτο κερδοσκοπικό πάρτι σε βάρος του ελληνικού λαού, στο όνομα πάντοτε της “εθνικής άμυνας”».

Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα ότι η δικαστική έρευνα θα φθάσει μέχρι τέλους και παραθέτει ερωτήματα, που -όπως αναφέρει- την υπερβαίνουν:

1. Το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται; Πόσες και ποιές συμβάσεις προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού υπέγραψαν μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα ίδια πρόσωπα και ποιά είναι η εμπλοκή τους στην πίστωση από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των αμαρτωλών συμβάσεων του παρελθόντος, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα;

2. Θα διερευνηθεί η σχέση των φυσικών προσώπων, των τραπεζών, των αριθμών λογαριασμών και των υπεράκτιων εταιρειών, στις οποίες αναφέρεται ο κ. Αντώνης Κάντας με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και τα ονόματα της λίστας με τα εμβάσματα προς τράπεζες στο εξωτερικό και άλλες λίστες για τις οποίες έχει γίνει κατά καιρούς λόγος; Διασταυρώνονται τα καταγγελλόμενα στοιχεία με το σκάνδαλο Siemens και άλλα παρόμοια; Οι μίζες αφορούν προμήθειες μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή και άλλων Υπουργείων;

3. Πότε επιτέλους η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα εφαρμόσει το Νόμο 2656/1998 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Ο.Ο.Σ.Α. για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές που υπεγράφη στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου 1997 και τέθηκε σε ισχύ την 15η Φεβρουαρίου 1999; Η Σύμβαση αυτή υποχρεώνει την Ελλάδα να θεσπίσει επαρκείς ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος όχι μόνο δημόσιων λειτουργών, αλλά και νομικών προσώπων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας.

4. Τέλος, με ποιες θεσμικές παρεμβάσεις στις διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων, οι οποίες παραμένουν σχεδόν ίδιες με την εποχή του κ. Αντώνη Κάντα, προτίθεται η Κυβέρνηση να αναβαθμίσει την διαφάνεια στους εξοπλισμούς; Εφαρμόζονται τουλάχιστον οι «εγγυήσεις διαφάνειας» του Νόμου 3978/2011, που υποτίθεται ότι ψηφίστηκε για να θεραπεύσει τη σκανδαλώδη αδιαφάνεια των προηγουμένων ετών στα εξοπλιστικά προγράμματα;

Τέλος, ο κ. Δρίτσας τονίζει ότι η Βουλή και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν δράση.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέριε πως «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει αμέσως μετά τις γιορτές να προσέλθει στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να παρουσιάσει επαρκείς προτάσεις και μέτρα εγγυήσεων ότι η εποχή Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου, Κάντα κλπ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι όλος ο μηχανισμός του υπουργείου, στρατιωτικός και πολιτικός, κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και θα βοηθήσει αποτελεσματικά την σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση».

Σχετική πρόταση θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανοίξει η Βουλή.

Original article: ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

Keywords
συλληψεις, εν λόγω, protothema, παπαχρηστου, offshore, atlas, μίζα, ελλαδα, leopard, εταιρεία, εβο, τσοχατζοπουλος, embraer, ericsson, θωμα, axon, ελευθεροτυπια, συμμετοχή, θλίψη, μμε, αυθαιρετα, αχον, έωλες, μνήμη, ευρω, κυσεα, συριζα, αντ, βομβα mall, τραπεζες, siemens, ισχύ, βουλη, δραση, original, ρια αντωνιου, βιβλια, επιλεκτικη χρεοκοπια, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, ακης τσοχατζοπουλος, 600 δις, λιστα λαγκαρντ, τελος του κοσμου, αξιολογηση, ελενη, ωφελεια, μνήμη, αντ, το θεμα, θλίψη, αστυνομια, ηγεσια, θεμα, μμε, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, ρωσικα, σφαιρα, φυσικη, ψεματα, axon, siemens, αγορα, ακης, απιστευτο, αφορμη, γαβριηλ, γεγονος, γινει, γινονται, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, δηλωση, δωσει, δριτσας, εβο, ευρω, ευσταθιου, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, ελβετικες τραπεζες, ελπιδα, εν λόγω, εξελιξη, εποχη, επρεπε, ερευνα, εταιρεία, ετη, ετων, ευθυνη, έωλες, ζολωτα, ιδια, υποθεση, θωμας, κυβερνηση, κυσεα, μίζα, μιζες, μισθοδοσια, μονακο, μορφη, ναυτικο, νηματα, νηφαλιοτητα, ονομα, παρισι, υπογραφη, προβληματα, προγραμματα, ρανταρ, συγκεκριμενα, συλληψη, συμμετοχή, τσουναμι, υλοποιηση, ισχύ, φοβασαι, atlas, embraer, ericsson, υπουργειο, leopard, offshore, οργανα, πληροφοριες, protothema, τουμπα, θωμα
Τυχαία Θέματα