Τρομοκρατική επίθεση χωρίς θύματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι – Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ

[UPD] Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο ΄Αγγελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός εξέφραση την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως

και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Έξι προσαγωγές

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την επίθεση στην εξωτερική περίβολο της οικίας του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Ο αστυνομικός φρουρός της οικίας δήλωσε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, πυροβόλησαν πολλές φορές προς τον τοίχο, χωρίς να στοχεύσουν τον ίδιο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από την οδό Χίου προς την οδό Αποστολοπούλου.

Επικοινωνία Βενιζέλου – Ντολτ

Τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του γερμανού πρεσβευτή Βόλφγκανγκ Ντολτ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με τον διπλωμάτη επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη «της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».

«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και την αντιτρομοκρατική από τις 3:30 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν 50 φορές προς το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφλαγκ Ντολτ που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι. Από τους πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά όπως δήλωσε οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον παρά μόνον την εξώπορτα.

Με τον πρέσβη επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η Εθνικής Αντιστάσεως έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 1999 η «Οργάνωση 17Ν» είχε κτυπήσει με ρουκέτα το σπίτι του τότε γερμανού πρέσβη.

Original article: Τρομοκρατική επίθεση χωρίς θύματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι – Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα