ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οδηγό για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στις επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες οφειλές προς τις τράπεζες αποτελεί η αναδιάρθρωση της Σελόντα που εγκρίθηκε χθες, Πέμπτη, με τις τράπεζες να ελέγχουν πλέον το 82% της εταιρείας.

Ο πρώτος κλάδος που θα αναδιαρθρωθεί είναι αυτός των ιχθυοκαλλιεργειών και ακολουθούν ακτοπλοΐα και χαλυβουργία.

Στόχος δεν είναι άλλος από την – κατ’επέκταση – εξυγίανση ολίκληρης της οικονομίας με την ανάδειξη επιχειρηματικών σχημάτων καθαρών από χρέη, ικανών να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Σελόντα θα αποτελέσει το μοντέλο για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης, είτε ανήκουν στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας είτε ανήκουν σε άλλους κλάδους, ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης και ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιάννης Στεφανής.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης στηρίζεται σε πέντε άξονες. Προηγείται η αποτίμηση της εταιρείας και των δανείων της, ακολουθούν η μετοχοποίηση χρεών, η υλοποίηση ενός business plan και η αναδιάρθρωση μέσω συγκέντρωσης του κλάδου.

Το επιχειρηματικό τοπίο αλλάζει ριζικά και οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων καθώς αυτές θα είναι οδηγός για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα