ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι Τουρκία, Ρωσία, Πρέσπες και συντάξεις

Με αντικείμενο όλες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 10:30, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

H ατζέντα είναι πλήρης και ανοιχτή και πρόκειται να συζητηθούν και τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ

και ιδίως η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν και οι ελληνορωσικές σχέσεις που έχουν μπει στον «πάγο» μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο με αφορμή τη χρηματοδότηση συλλόγων και οργανώσεων με στόχο τη δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης να συζητηθούν τα μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων τα οποία πρόκειται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων από τις αρχές του χρόνου, αναμένεται να μπει στο τραπέζι, καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ευθέως την πρόθεσή της να αναστείλει το ψηφισμένο μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα