Νέα Υόρκη σε Bitcoin miners: «Θέλετε φθηνό ρεύμα; Ελάτε εδώ»

Η Νέα Υόρκη μόλις άνοιξε ένα «παράθυρο» σε όσους κάνουν εξόρυξη (Mining) κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα φθηνά ενεργειακά της αποθέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων απορροφά εξαιρετικά υψηλά ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, με το Bitcoin συγκεκριμένα να είναι το πιο απαιτητικό από όλα.

Οι ρυθμιστικές αρχές της πόλης ενέκριναν μια νέα δομή στο σύστημα τιμολόγησης της

δημόσιας υπηρεσίας ηλεκτροδότησης του άνω μέρους της πολιτείας, η οποία θα επιτρέπει στους λεγόμενους miners που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκεί, να διαπραγματευτούν κάποιο ευνοϊκό συμβόλαιο.

Η Μασένα (Δήμος της Νέας Υόρκης) θα εξετάσει ένα ένα τα συμβόλαια, προστατεύοντας παράλληλα τους υπόλοιπους καταναλωτές παό τα αυξημένα κόστη. Πριν από τέσσερις μήνες, η Νέα Υόρκη έδωσε οδηγία στις δημοτικές υπηρεσίες να χρεώνουν τους miners πολύ περισότερα από ότι τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πλούσιες σε υδροηλεκτρική ενέργεια περιοχές του πλανήτη, την οποία έχουν επιλέξει πολλοί miners αναζητώντας φθηνή ενέργεια. Όμως παό το Κεμπέκ ως την Ισλανδία και την Κίνα, οι ντόπιοι κάτοικοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους πως οι miners απορροφούν όλα τα φθηνά ενεργειακά αποθέματα υδροηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν τις τιμές για όλους.

Αυτό αποτελεί πονοκέφαλος για τις κυβερνήσεις, με τη Νέα Υόρκη να πασχίζει να βρει την ισορροπία, προκειμένου να μπορεί να ικανοποιήσει τους κατοίκους της αλλά και ταυτόχρονα να προσελκύσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και του mining.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες πληρώνουν ότι τους αναλογεί για τα ποσά ενέργειας που καταναλώνουν», δήλωσε αξιωματούχος. «Δεδομένης όμως της αφθονίας σε φθηνή ενέργεια στην άνω πολιτεία της Νέας Υόρκης, υπάρχει μια καλή ευκαιρία να ικανοποιήσουμε τόσο τις ανάγκες των υπάρχοντων καταναλωτών, όσο και να ενθαρρύνουμε την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή».

Πριν από ένα μήνα, το Κεμπέκ τριπλασίασε τις τιμές για τους miners, στην προσπάθεια να κατευνάσει την απότομη αύξηση ενεργειακής ζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα