ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 140.000 πολίτες ψήφισαν για τον διάδοχο του Α.Τσίπρα – Κασσελάκης-Αχτσιόγλου προηγούνται

Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψηφοφορία στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα ξεκίνησε από τις 08:00 και οι κάλπες παρέμειναν ανοικτές έως τις 21.00, καθώς δόθηκε παράταση μιας ώρας λόγω της αυξημένης προσέλευσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος.

Ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00

το βράδυ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη διαδικασία συμμετείχαν 143.000, ενώ ο αριθμός των νέων μελών κινείται περίπου στο 30%. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν στο εξωτερικό, τα οποία ανέρχονται σε 1.100 άτομα.

«Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτελεί ηχηρό μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ότι από εμάς περιμένουν τις παρεμβάσεις για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βασιλειάδης.

«Δεν μας αρκεί να επιβιώνουμε όπως προσπαθεί να μας πείσει ο πρωθυπουργός, θέλουμε να ζήσουμε και ο κόσμος στέλνει το μήνυμα και από τη μαζικότατη συμμετοχή», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης στην ΕΡΤ.Α. Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα

Στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί στο 1ο Πειραματικό Λύκειο επί της οδού Ηπίτου 15 στην Πλάκα άσκησε λίγο μετά τις 17:00 το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Πλάκα.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάπες. Το δικό τους “παρών” μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, το δικό τους μαζικό “παρών” λοιπόν δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Κουμουνδούρου-Μανχάταν …ένα τσιγάρο δρόμος

ΠΡΩΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΣτον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας: Στέφανος Κασσελάκης: 68 ψήφοι, Έφη Αχτσιόγλου: 35 ψήφοι, Ευκλείδης Τσακαλώτος 5 ψήφοι, Νίκος Παππάς 3 ψήφοι

Στον Διόνυσο της Αττικής, ψήφισαν 602 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη να παίρνει 281 ψήφους, την κ. Αχτσιόγλου 178, τον Νίκο Παππά 83, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο 52 και τον Στέφανο Τζουμάκα 8 ψήφους.

Στα Φάρσαλα ψήφισαν 118 – και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Έφη Αχτσιόγλου 45, Στέφανος Κασσελάκης 52, Νίκος Παππάς 15, Στέφανος Τζουμάκας 1, Ευκλείδης Τσακαλώτος 4, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Στις 11 κάλπες που στήθηκαν στη Λέσβο ψήφισαν 998 μέλη, έγκυρα ψηφοδέλτια 992, άκυρα 2, λευκά 4. Έλαβαν Στέφανος Κασσελάκης 467, Έφη Αχτσιόγλου 339, Ευκλείδης Τσακαλώτος 97, Νίκος Παππάς 79, Στέφανος Τζουμάκας 10.

Στο εκλογικό κέντρο της Μυτιλήνης μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έλαβε το 56% των ψήφων με 246 ψήφους, έναντι 115 της Έφης Αχτσιογλου, 37 Τσακαλώτος, 36 Παππάς και 2 Τζουμάκας.

Συνεργάτες Αχτσιόγλου: Aυτά που διαβάζετε είναι εκτιμήσεις

«Αυτά που διαβάζετε για εκτιμήσεις τελικού αποτελέσματος δεν ισχύουν» δήλωσε η πλευρά της κ. Αχτσιόγλου. «Δεν έχει ανοίξει καν ακόμα η πλατφόρμα συλλογής των αποτελεσμάτων. Υπομονή λίγο» 

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-pano-apo-140000-polites-psifisan-gia-ton-diadocho-tou-atsipra--kasselakis-achtsioglou-proigountai.htm
Τυχαία Θέματα