ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει συμβάσεις παραχώρησης έργου σε ιδιώτες από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Τις συμβάσεις παραχώρησης έργου σε ιδιώτες καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με επερώτηση τεσσάρων βουλευτών στη Βουλή.

Όπως αναφέρει “πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β. Α.Ε), έχει υπογράψει Συμβάσεις συνεργασίας, παραχώρησης έργου της ΕΑΒ, με τους παρακάτω Προμηθευτές – Αναδόχους:

1. ONEX (ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ C-130)
2. ONEX (ΣΥΜΒΑΣΗ

ΓΙΑ F-16)
3. ECO CLEAN
4. LEVEL UP
5. NNT (Χρηματοοικονομικές και λογιστικές υπηρεσίες)
6. Γεώργιος Ψυχογιός (Αρ. Σύμβασης 1730)

καθώς και ατομικές Συμβάσεις συνεργασίας με συνταξιούχους (τέως εργαζόμενους στην Ε.Α.Β. Α.Ε.), που χρησιμοποιεί (δήθεν) σαν εκπαιδευτές, στα υπόστεγα συντήρησης και επισκευής Αεροσκαφών και Αεροκινητήρων (κωδικοί κτιρίων: 31 και 41 αντίστοιχα).

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΑΒ, το οποίο είναι σε γνώση όλων των κομμάτων της Βουλής, είναι σίγουρα η τεράστια έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού που τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε τόσο, ώστε έφτασε πλέον να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις διαρκείς συμβατικές της υποχρεώσεις.

Είναι επίσης φανερό, ότι η μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της ΕΑΒ με τις ως άνω συνέπειες θα διακύβευε εν τέλει τη βιωσιμότητα της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων που σήμερα απασχολεί και οι οποίοι έχουν συμβάλλει θετικά στην πορεία της, παρά το δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον”.

Keywords
Τυχαία Θέματα