ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΟΛΑΝΤ: “Δεν ζητώ περισσότερα από τους Έλληνες” είπε ο Γάλλος Πρόεδρος

“Έχω έλθει ως φίλος της Ελλαδας, δεν ζητώ να δώσουν κάτι παραπάνω οι Έλληνες”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ήταν πολύ καλύτερο ότι έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, ενώ θα είχε ισχυρές αρνητικές συνέπειες και σε

άλλες χώρες.

“Παρακολουθώ εδώ και χρόνια, πριν αναλάβω την προεδρία, την κατάσταση στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχετε φτάσει στα όριά σας”,είπε ακόμη ο κ. Ολάντ εκφράζοντας την άποψη πως η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη στην οικονομία και την ανταγωνιστικότητα, κάτι για το οποίο η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο γιατί, όπως είπε, “σταθήκατε δίπλα μας και όπως λέει ο ελληνικός λαός, στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι”.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. “Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Σας διαβεβαιώ ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του. Είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη εάν πιέσουμε το λαό να δώσει περίσσότερα”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα