ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: “Με κοντά ποδάρια η έξοδος στις αγορές”

Ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνει λόγο για “επικοινωνιακές ενέργειες (που) έχουν κοντά ποδάρια” και χαρακτηρίζει εκ νέου το χρέος “μη βιώσιμο”.

“Η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της κυβέρνησης” επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο κ. Τσακαλώτος και επιτίθεται στην κυβέρνηση,

αποδίδοντας την έξοδο στις αγορές ως κίνηση για “να στηρίξει το νέο ΄success story΄, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ο Υπ. Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι η χρηματοδότηση του κράτους είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες”.

Ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η έξοδος στις αγορές δεν αποτελεί απάντηση “στο πρόβλημα ότι δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε παλιά χρέη και όχι για την ανάπτυξη” και σημειώνει ότι “αντί να μεταφέρονται πόροι από τις πλούσιες στις φτωχότερες χώρες, με την υφιστάμενη πολιτική η Ελλάδα κι ο υπόλοιπος Νότος θα μεταφέρουν κεφάλαια στις χώρες του Βορρά”.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι τα δάνεια που παίρνουμε, “είτε θεσμικά είτε από τις αγορές, έρχονται να στηρίξουν την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης, των ιδιωτικοποιήσεων και της εσωτερικής υποτίμησης”.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: “Με κοντά ποδάρια η έξοδος στις αγορές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα