Συνταξιούχοι, ΕΛΤΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ σε πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και υπάλληλοι των τομέων καθαριότητας τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Αναλυτικά, στις 10:00 το πρωί έχουν δώσει «ραντεβού» οι συνταξιούχοι του σωματείου «Συσπείρωση» (με έδρα την Θεσσαλονίκη) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επί της Πανεπιστημίου. Οι συνταξιούχοι, που διαμαρτύρονται για τα ποσά που περικόπηκαν από μισθούς και «δώρα», με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ,
θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών θα συγκεντρωθούν στις 11:00, στο θέατρο «Αλφα» επί της Πατησίων και θα πορευτούν προς το υπουργείο Οικονομικών. Διαμαρτύρονται για «αιματηρές» περικοπές -απολύσεις και «λουκέτα» σε καταστήματα- στα ΕΛ.ΤΑ.

Κινητοποίηση στο κέντρο έχουν εξαγγείλει για σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους (οδός Πουλίου). Αίτημά τους είναι η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα