Οι “Πρέσπες” στη Βουλή – “Μάχες” με βέβαιο αποτέλεσμα – Θα μιλήσει και ο Καραμανλής

Η Συμφωνία των Πρεσπών εισάγεται σήμερα Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής μετά θετική εισήγηση κατά πλειοψηφία, από την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει “πράσινο φως” από τουλάχιστον 152 βουλευτές τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και αφού έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη έχει ανακοινωθεί και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Γρίφος παραμένει το αν η Νέα Δημοκρατία,

με την έναρξη της συζήτησης, καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Στην περίπτωση αυτή, σταματάει η διαδικασία της ψήφισης της συμφωνίας για τρεις ημέρες, όσο θα διαρκέσουν οι συζητήσεις επί της μομφής. Επίσης γρίφος παραμένει το εάν τελικά θα μιλήσει επί του θέματος της συμφωνίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ετοιμάζεται πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης από τη ΝΔ

ΤΑ “ΝΑΙ” ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν σίγουρα οι ψήφοι Έλενας Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλου, Σπύρου Δανέλλη, Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Μαυρωτά, Σπύρου Λυκούδη και Θ. Θεοχαρόπουλου.

“Παίζεται” η ψήφος των υφυπουργών Κατερίνας Παπακώστα (ανεξάρτητη, πρώην ΝΔ) και Β.Κόκαλη (πρώην ΑΝΕΛ), που …το σκέπτονται, καθώς υπάρχουν πλέον οι 152, οπότε μπορούν να …αντισταθούν στη συμφωνία με την άνεσή τους.

Σχετικά με την πρόταση μομφής, αν τελικά κατατεθεί, δεν έχει καμία τύχη να περάσει, δεδομένου ότι απαιτούνται 151 ψήφοι που δεν υπάρχουν, δεδομένου μάλιστα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοια ψηφοφορία και θα αποχωρήσει από τη Βουλή.

Η ΝΔ, ουσιαστικά, καταθέτει την πρόταση, για να περάσει στην κοινή γνώμη το μήνυμα πως κάνει ο,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας και για να εκθέσει τους έξι “πρόθυμους” βουλευτές που συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα