ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ – ΜΙΛΑΝΟ: ” Κρατάτε μικρό καλάθι”λέει η Goldman Sachs

O A.Σαμαράς αναχωρεί την Τετάρτη για το Μιλάνο, όπου θα πραγματοποιηθείη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε, την οποία προκάλεσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μ.Ρέντζι προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας και της ανάπτυξης.

“Δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική μεταβολή στην ευρωπαϊκή πολιτική που ασκείται”, αναφέρει η Goldman Sachs. Περαιτέρω δράση τγης ΕΚΤ θα μπορούσε να υπάρξει, μόνο εάν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμευθούν για περισσότερη ευρωπαϊκή, οικονομική και πολιτική, σύγκλιση.

Στη Σύνοδο οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την πορεία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές χώρες, για την ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων, αλλά και να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα εξεταστεί διεξοδικά η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων, η οποία επί της ουσίας αφορά την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με 6 δις ευρώ προκειμένου να συνδράμουν στη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα