ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παράταση για την ενίσχυση κεφαλαίων – Πόσες πιάνουν τους στόχους

Η προθεσμία συγκέντρωσης των απαιτούμενων κεφαλαίων για την ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9% έληξε στις 22 Νοεμβρίου για τις έξι συνεταιριστικές που εμφάνιζαν κεφαλαιακό έλλειμμα – από τις 13 συνολικά.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αξιολόγησε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι έξι τράπεζες που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο της ανακεφαλαιοποίησης και έδωσε άτυπη παράταση μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του Capital.gr, μετά την εξέταση των φακέλων κάθε τράπεζας προκύπτει πως μόνο δύο εξ αυτών κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ποσά, ενώ μία βρίσκεται στο όριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες τρεις συνεταιριστικές αν και συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που αναζητούσαν δεν κατόρθωσαν να “πιάσουν” το στόχο του 9%.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πελοποννήσου είναι η συνεταιριστική που έχει συγκεντρώσει με… σιγουριά τα απαιτούμενα κεφάλαια, ενώ μία εκ των Δωδεκανήσου και Ηπείρου έχει πιάσει το στόχο και η άλλη είναι στο όριο. Αυτές που υπολείπονται του στόχου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, και άρα ενδέχεται να οδηγηθούν σε εξυγίανση είναι οι Δυτικής Μακεδονίας, Ευβοίας και Σερρών.

Όσες τελικά δεν τα καταφέρουν, είτε από αυτές τις έξι, είτε από τις υπόλοιπες που θα κληθούν μέσα στους επόμενους μήνες να θωρακίσουν την κεφαλαιακή τους θέση θα μπουν σε διαδικασία εξυγίανσης, με τις καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία να μεταφέρονται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Original article: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παράταση για την ενίσχυση κεφαλαίων – Πόσες πιάνουν τους στόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα