Αυτά είναι τα 12 γήπεδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας [ΦΩΤΟ]

Στις «τέσσερις γωνιές» της Βραζιλίας θα διεξαχθούν οι αγώνες του Μουντιάλ του 2014 καθώς η διοργανώτρια αρχή δεν θέλησε να δυσαρεστήσει καμία περιοχή της τεράστιας αυτής χώρας.

Η Βραζιλία επέλεξε ένα… διευρυμένο μοντέλο υποδοχής της διοργάνωσης. Παρότι η FIFA απαιτεί τον διαμοιρασμό των αγώνων σε 8 πόλεις και στάδια, η Βραζιλία παρουσίασε φάκελο με 12 οικοδέσπινες. Αυτό σήμαινε 5 εξ ολοκλήρου νέα γήπεδα, μία ανακατασκευή και πολλές ανακαινήσεις.

Τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη σε πολλά γήπεδα και η μάχη με τον χρόνο είναι καθημερινή σε μερικές περιπτώσεις, παρά το test event του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Πόλη: Ρίο Ντι Τζανέιρο
Στάδιο: Μαρακανά (χωρητικότητα 73,531)
Έδρα: Φλουμινένσε και Φλαμέγκο

Η πιο διάσημη πόλη της Βραζιλίας περιλαμβάνει αναμφισβήτητα το πιο εμβληματικό γήπεδο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το Μαρακανά ανακατασκευάστηκε πλήρως, ειδικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο, στον φιλικό αγώνα που έδωσε η Βραζιλία με αντίπαλο την Αγγλία σε ένα φιλικό. Το γήπεδο θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 13 Ιουλίου.

Πόλη: Σάο Πάολο
Στάδιο: Κορίνθιανς Αρένα (χωρητικότητα 62,529)
Έδρα: Κορίνθιανς

Αμφιβολίες έχουν δημιουργηθεί για την καταλληλότητα του γηπέδου της Κορίνθιανς, ειδικά μετά το τελευταίο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο εργάτες. Το Σάο Πάολο είναι η πνευματική γενέτειρα του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, αλλά και μια χώρα με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που αποτρέπει τους πολλούς επισκέπτες. Η νοτιοανατολική πόλη είναι γνωστή ως η Terra da Garoa (Γη του ψιλόβροχου), λόγω της σχεδόν αδιάκοπης βροχής που πέφτει εκεί.

Πόλη: Μπραζίλια
Στάδιο: Εθνικό Στάδιο Μάνε Γκαρίντσα (χωρητικότητα 68,009)
Έδρα: Μπραζίλια Φούτμπολ κλαμπ

Το γήπεδο της Μπραζίλια, πήρε το όνομά του από τον θρυλικό ποδοσφαιριστή της ”σελεσάο” και της Μποταφόγκο, Μάνε Γκαρίντσα, ο οποίος μεγαλούργησε στα γήπεδα της χώρας τη δεκαετία του 1950 και του 1960. Το γήπεδο νεόδμητο γήπεδο φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η πόλη έχει ίσως την πιο εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Βραζιλίας. Αντικατέστησε το Ρίο ως πρωτεύουσα της χώρας το 1960.

Πόλη: Φορταλέζα
Στάδιο: Estadio Castelao (χωρητικότητα: 58,704)
Έδρα: Ceara SC and Ferroviario AC

Το γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενήσει το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής Βραζιλίας, έχει δοθεί για ανακατασκευή τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Φορταλέζα, βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας, είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ceara.Είναι γνωστή για τον τουρισμό, τις όμορφες παραλίες, τα νόστιμα θαλασσινά και ένα μοναδικό καρναβάλι,το οποίο θα συμπέσει με το τουρνουά. Οι τροπικές θερμοκρασίες ανεβαίνουν καθημερινά πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Πόλη: Μπέλο Οριζόντε
Στάδιο: Estadio Mineirao (χωρητικότητα: 57,483)
Έδρα: Κρουζέιρο

Θα φιλοξενήσει τον έναν από τους δυο ημιτελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και ανακατασκευάστηκε για τις υποχρεώσεις των αγώνων. Αποτελεί την έδρα της φετινής πρωταθλήτριας Κρουζέιρο, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο θρυλικός Ρονάλντο. Αποτελεί τουριστικό προορισμό καθώς οι βροχές στην πόλη είναι ελάχιστες και η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 25 βαθμούς κελσίου.

Πόλη: Πόρτο Αλέγκρε
Στάδιο: Στάδιο Μπέιρα Ρίο (χωρητικότητα: 48,849)
Έδρα: Ιντερνασιονάλ και Γκρέμιο

Το Estadio Beira-Rio, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Guaiba, είναι το «σπίτι» των δύο θρυλικών συλλόγων της Βραζιλίας, Ιντερνασιονάλ και Γκρέμιο (άσπονδοι γείτονες). Το Πόρτο Αλέγκρε έχει υποτροπικό κλίμα, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα σε περίπτωση που το επισκεφτείτε Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Πόρτο Αλέγκρε είναι το περίφημο Lago de Patos (Πάπιες Lagoon), το οποίο περιβάλλεται από ένα εκατομμύριο δέντρα.

Πόλη: Ρεσίφε
Στάδιο: Περναμπούκο Αρένα (χωρητικότητα: 44,248)
Έδρα: Ναούτικο

Είχε φιλοξενήσει παιχνίδια και την προηγούμενη φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιήθηκε στη χώρα το 1950. Το γήπεδο, όμως, έχει υποστεί ανακαίνιση και αποτελεί το σπίτι τριών ιστορικών κλαμπ της Βραζιλίας – της Ναούτικο, της Σάντα Κρουζ και της Ατλέτικο Ρεσίφε. Οι ντόπιοι δηλώνουν «τρελοί» με το ποδόσφαιρο.Το Ρεσίφε βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας του Περναμπούκο, και συχνά αποκαλείται «η πρωτεύουσα της βόρειας Βραζιλίας», λόγω της σημασίας της για την οικονομία της Βραζιλίας.

Πόλη: Σαλβαδόρ
Στάδιο: Φόντε Νόβα Αρένα (χωρητικότητα: 52,048)
Έδρα: Βιτόρια Μπαία

Θα φιλοξενήσει έξι παιχνίδια κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Οι διοργανωτές καυχώνται για το γεγονός ότι το νεόκτιστο συγκρότημα περιλαμβάνει ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα, το μουσείο του ποδοσφαίρου, καταστήματα, ξενοδοχεία και μια αίθουσα συναυλιών. Ωστόσο τμήμα της οροφής κατέρρευσε το Μάιο λόγω έντονης βροχόπτωσης. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το Σαλβαδόρ βρίσκεται, στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, η υγρασία αγγίζει καθημερινά το 90-95%.

Πόλη: Κουιάμπα
Στάδιο:: Arena Pantanal (χωρητικότητα: 42,968)
Έδρα: Cuiaba EC and Mixto EC

Χτίστηκε αποκλειστικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς δεν αποτελεί έδρα κάποιας ομάδας και θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Βρίσκεται στη δυτική Βραζιλία, στα νότια του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, και διατηρεί μια υγρή ατμόσφαιρα, έτσι όσοι βρεθούν στην πόλη θα αισθάνονται αποπνικτικά σε όλη την διάρκεια του Μουντιάλ. «Πράσινη Πόλη» είναι το παρατσούκλι της Κουιάμπα, λόγω του μεγάλου εθνικό πάρκου που την περιβάλλει. Αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες, οι οποίοι, όμως, σπάνια την επισκέπτονται το καλοκαίρι , καθώς οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πόλη: Mανάους
Στάδιο: Αμαζόνια Αρένα (χωρητικότητα: 42,374)
Έδρα: Nacional FC, Fast Club and Rio Negro

Το Μανάους βρίσκεται ακριβώς μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Στην αρχή υπήρξαν ενστάσεις για την διεξαγωγή αγώνων στην συγκεκριμένη πόλη, καθώς δεν θεωρείται και από τις πιο ασφαλείς της χώρας, αλλά οι διοργανωτές επέμεναν πως αγώνες πρέπει να γίνουν σε κάθε περιοχή της Βραζιλίας, ακόμα και στις πιο απόμακρες. Η υγρασία τον Ιούνιο αγγίζει το 100%!

Πόλη: Νατάλ
Στάδιο: Στάδιο Ντας Ντούνας (capacity: 42,086)
Έδρα: Αμέρικα Νατάλ

Ξαναχτίστηκε αποκλειστικά για το Παγκόσμιο κύπελλο, ενώ χαρακτηριστικό του γηπέδου, είναι η στέγη του η οποία θυμίζει ανοιχτά πέταλα. Η Νατάλ είναι γνωστή και ως “πόλη του Ήλιου’ καθώς οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο όλο τον χρόνο, αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι παραλίες στην βορειοανατολική πόλη, είναι από τις καλύτερες της χώρας.

Πόλη: Κοριτίμπα
Στάδιο: Arena da Baixada (capacity: 41,456)
Έδρα: Ατλέτικο Παραναένσε

Η Arena da Baixada πρωτοκατασκευάστηκε το 1914, αλλά ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το 1999.Η Κοριτίμπα είναι η δεύτερη νοτιότερη πόλη της Βραζιλίας μετά το Πόρτο Αλέγκρε με πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα στη χώρα και έχει ένα παρόμοιο κλίμα με το Ρίο και το Belo Horizonte.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Original article: Αυτά είναι τα 12 γήπεδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας [ΦΩΤΟ].

Keywords
Τυχαία Θέματα