ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ: “Γιατί φεύγουν οι σχολικοί φύλακες και κλείνει η δημοτική αστυνομία” – Κανένα νέο μέτρα τον Σεπτέμβριο – Νεοναζί η ΧΑ

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2% Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι. Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».

Διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που, όπως λέει, δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ

για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι για τους οποίους, όπως αναφέρει, δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.

ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο. «Γενικώς , το προβλέπουν – μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε» αναφέρει.

Ειδικότερα, τονίζει πως «παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τον τωρινό κυβερνητικό σχήμα επισημαίνει πως ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ

Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστέρας, λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον κ. Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.

ΝΕΟΝΑΖΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα». «Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα. Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» προσθέτει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα