Συνελήφθησαν οι απατεώνες που είχαν κλέψει τον Λευτέρη Πανταζή

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς δύο άτομα για απάτες σε βάρος πολιτών. Ανάμεσα στα θύματά τους και ο Λευτέρης Πανταζής.

Της σύλληψης είχε προηγηθεί η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 61 ετών αλλά και μία αλλοδαπή με το όνομα “Σαλώμη” από την Κένυα, ηλικίας 39 χρόνων.

Οι

δύο τους προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους παριστάνοντας τους εύπορους επιχειρηματίες και με πρόσχημα την αύξηση των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω επενδύσεων στο χρηματιστήριο, τους έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Αλλά δε σταματούσαν εκεί. Είχαν υιοθετήσει τον ρόλο κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, σε εκκλησίες και απόρους, και παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται πως περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Με τον ίδιο τρόπο προσέγγισαν και τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή από τον οποίον πήραν το ποσό των 60.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο 61χρονος τον προσέγγισε και του είπε να δώσουν κάποια χρήματα σε φτωχούς στην Κρήτη, μαζί με τη χρηματιστηριακή επένδυση. Του έδωσε και εκείνου το χρηματοκιβώτιο με τα… χρήματα. Ο Λευτέρης πανταζής δεν ήθελε να το κρατήσει, αλλά ο απατεώνας επέμεινε.

Κάποια στιγμή ο καλλιτέχνης το άνοιξε και βρέθηκε μπροστά σε δεσμίδες από εφημερίδες.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700- ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου. Πιο συγκεκριμένα, από το 1978 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κλοπές και πλαστογραφία, ενώ είχε πάρει άδεια από τις φυλακές και δεν είχε επιστρέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα