Συνελήφθη ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας – Νέα στοιχεία για Ι.Σμπώκο

Με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος συνελήφθη την Παρασκευή ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, μετά από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς κ. Σπύρου Γεωργουλέα.

Από τις έρευνες που έγιναν σε λογαριασμό του συλληφθέντα σε ελβετική τράπεζα, ο Αντ. Κάντας φέρεται να έλαβε 500.000 ευρώ από τη Siemens

για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής», που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών του Στρατού στις αρχές του 2000.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Νέα κλήση στον Σμπώκο για ξέπλυμα και δωροδοκία για τους TOR-M1

Την ίδια ώρα, ο Ι. Σμπώκος, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των «χρυσών μιζών», καλείται από τον κ. Μαλλή, που συνεχίζει την έρευνά του για τα εξοπλιστικά, να εμφανιστεί ενώπιόν του, προκειμένου να απολογηθεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της υπογραφής των συμβάσεων για τα ρώσικης προέλευσης αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, η κλήτευση του Ι. Σμπώκου από τον ανακριτή έρχεται μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν στην ανάκριση για τα εξοπλιστικά, μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή τη φορά, πρόκειται για ποσό 12 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει διακινηθεί μέσω ενός δικτύου εταιρειών και το οποίο κατέληξε σε εταιρεία-πλυντήριο με την επωνυμία «Clavis International LL».

Κατά τις πληρηφορίες, οι ανακριτικές αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη της νέας μίζας που φέρεται να προέρχεται από την ρωσική Antey, κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, μέσα από στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληρηφορίες, το ποσό των 12 εκατ. ευρώ είχε κατατεθεί στην εταιρεία-πλυντήριο από τον Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος, ωστόσο, πριν από λίγους μήνες, είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Τζακάρτα.

Πρόκειται για νέα κατηγορία που βαρύνει τον Ι. Σμπώκο, πέραν αυτής που αντιμετωπίζει στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα