Συγκλονισμένη η Ευρώπη διαδηλώνει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκλονισμένη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι και η Βαρκελώνη.

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές

με σύνθημα «Παρίσι-Αθήνα-Αλληλεγγύη» διαδήλωσαν χθες βράδυ στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια, με την αστυνομία να προχωρά σε τριαντά οχτώ συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς μετά την κινητοποίηση κατευθύνονταν σε μπαρ όπου συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη, ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πρόσφατα στη Γαλλία είχε δολοφονηθεί ο Κλεμάν Μερίκ, φοιτητής και αντιφασίστας ακτιβιστής, αφού υπέστη ξυλοδαρμό από νεοναζί στη συνοικία Σεν Λαζάρ.

Παράλληλα, κινητοποίηση υπήρξε χθες το απόγευμα και στο Άμστερνταμ με κάλεσμα που έγινε μέσω facebook από την Reinform. Το κάλεσμα έγραφε χαρακτηριστικά:”Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου στην Αθήνα, Ελλάδα”.

Και σήμερα πάντως αναμένεται να γίνουν διαδηλώσει στις ελληνικές πρεσβείες διάφορων ευρωπαϊκών πόλεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα