Συνάντηση Μητσοτάκη με τους διανομείς
Τα προβλήματα του κλάδου τους, από την ασφάλεια στις μετακινήσεις μέχρι τις συνθήκες εργασίας και τις προσδοκίες που έχουν, έθεσαν οι διανομείς σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ταβέρνα στο Μοσχάτο.
«Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Οι διανομείς περιέγραψαν την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους, προτάσσοντας τα ζητήματα ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. Ένας διανομέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα». Σε ερώτηση
Ένας άλλος διανομέας παρουσίασε την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα το οποίο είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση», πρόσθεσε στο τέλος.
Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στον εξοπλισμό που χρειάζονται όσοι δουλεύουν σε «delivery», προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς επισήμαναν ότι «στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι» είνα δικός τους. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.
Ένα άλλο ζήτημα που αναλύθηκε εκτενώς ήταν αυτό των απολαβών τους, σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας. Οι διανομείς σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ένα τελείως στρεβλό πλαίσιο με πολύ υψηλή φορολογία και εισφορές που εντείνει το πρόβλημα της «μαύρης εργασίας». Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%, τότε, «αμέσως, αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι». Ενώ ένας άλλος επισήμανε πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα».
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. «Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές, αλλά δεν θα υπάρχει το “άλλοθι” ότι “έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω”».
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε τους νεότερους του τραπεζιού αν σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν οικογένεια. «Αυτό δεν προβλέπεται», ήταν η κοφτή απάντηση που έλαβε. Και του εξήγησαν πως οι συνθήκες σήμερα δεν είναι δυστυχώς κατάλληλες για κάτι τέτοιο.
Πολλοί συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη και για την πολιτική επικαιρότητα. Ένας μάλιστα εξ αυτών τον ρώτησε ευθέως: «Πρόεδρε, πότε θα φύγει ο Τσίπρας;». «Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
Η συζήτηση έκλεισε με μία προσωπική αναφορά του προέδρου της ΝΔ: «Επιλέγω να είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ώστε η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη, ιδίως αυτών που είχαν λιγότερες ευκαιρίες».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αλλάζει ο τρόπος έκδοσης των φορολογικών παραστατικών από τις εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί. Η προτεινόμενη διάταξη
- Έτσι θα μπορούν vα τραφούν 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι το 2050
- Ο ρωσικός αγωγός Nord Stream-2 μπήκε κι επισήμως στην Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Η Ελλάδα θα καταστεί διεθνής κόμβος μεταφορών
- Επηρεάζει η υγρασία την ινομυαλαγία;
- FT: Τρέχουν τα ελληνικά ομόλογα, αλλά η οικονομία...
- Τουρκία: Σκέψεις για τοποθέτηση S-400 σε Μεσόγειο και Αιγαίο
- ΠΑΟΚ: Μπαίνει ξανά στο χειρουργείο για επέμβαση ο θρυλικός «Μανάβης»
- UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες, τι κοιτούν οι επενδυτές
- «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των παροχών – Πώς θα δοθεί το επίδομα ενοικίου
- Αγγελος Συρίγος: Η πολιτική «πολλαπλών προβλημάτων» του Ερντογάν
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τους διανομείς
- Moody’s: Credit positive η έκδοση καλυμμένων ομολόγων από την Alpha Bank Romania
- Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα
- Κατασχέθηκαν 74.283 προϊόντα μαϊμού σε ρούχα και παπούτσια στην Κρήτη
- Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και το 2019 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
- UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά το ράλι στο Χρηματιστήριο – Τι εξετάζουν οι επενδυτές
- Μίχαλος:Τα επιμελητήρια διεκδικούν μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
- Τελευταία Νέα BankWars
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τους διανομείς
- Κατασχέθηκαν 74.283 προϊόντα μαϊμού σε ρούχα και παπούτσια στην Κρήτη
- ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των παροχών – Πώς θα δοθεί το επίδομα ενοικίου
- UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά το ράλι στο Χρηματιστήριο – Τι εξετάζουν οι επενδυτές
- Moody’s: Credit positive η έκδοση καλυμμένων ομολόγων από την Alpha Bank Romania
- Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα
- Αγγελος Συρίγος: Η πολιτική «πολλαπλών προβλημάτων» του Ερντογάν
- Μίχαλος:Τα επιμελητήρια διεκδικούν μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
- Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και το 2019 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
- Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες κάθε φορά που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Athens Circular Forum: H καρδιά των Κυκλικών Πόλεων
- «Αρωμα Ελλάδας» στον Μαραθώνιο της Βοστώνης
- Η HSBC στηρίζει τις Εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων του British Council
- Στα επίπεδα της 8ης Ιουνίου 2018 το ΧΑ-Εισροές ξένων κεφαλαίων
- Η Ξενογιαννακοπούλου παρουσίασε νέο εργαλείο για αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης
- Χαρίτσης: Διώχνουμε το ΔΝΤ και άλλοι πασχίζουν να το επαναφέρουν
- Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Η Ελλάδα θα καταστεί διεθνής κόμβος μεταφορών
- Μπουτάρης: Στην επόμενη διοίκηση η απόφαση για τους 192 συμβασιούχους
- Η Ρωσία θα κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στην Αιθιοπία
- Προϊοντική καμπάνια της LOréal ζητά γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις



