Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν σήμερα στην Κορσική – Στήριξη της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό Νότο

Στην Κορσική μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7). Παρόντες στην  Διάσκεψη της Κορσικής θα είναι επίσης οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας. 

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα

σχετικά με την πυρκαγιά στη Μόρια, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά με ανάρτηση στο facebook. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, στο τετ α τετ τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τη συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό της αμυντικής συνεργασίας και των εξοπλισμών.

Γαλλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τις προηγούμενες ημέρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Παρίσι φέρεται διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες τύπου Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019. Επιπλέον η χώρα μας σχεδιάζει να προμηθευτεί 18 αεροπλάνα Rafale, με την αναλογία νέων προς μεταχειρισμένα να μην είναι ακόμη οριστική.

Η Αθήνα στοχεύει στη στήριξη των επτά ηγετών των χωρών του Νότου, που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στη Διακήρυξη της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν πως, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλο και περισσότεροι εταίροι έρχονται κοντά στις θέσεις της Ελλάδας.

Μητσοτάκης: Τερματισμός τουρκικών προκλήσεων ή κυρώσεις – Είχαμε καταλήξει σε «έγγραφη συμφωνία»

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής

16:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν

17:30 Συμμετοχή του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν

19:30 Κοινή Συνέντευξη Τύπου

20:45 Επίσημο δείπνο

Keywords
Τυχαία Θέματα