Συμφωνία ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Τους βουλευτές του ΠαΣοΚ βάζει ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος ο κ.Ευ. Βενιζέλος. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ δήλωσε ότι η στάση που θα τηρήσει το ΠαΣοΚ κατά την ψηφοφορία των νέων μέτρων θα είναι προιόν απόφασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Τρίτη το απόγευμα, λίγο πριν τη

συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συγκάλεσε το ΚΤΕ Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επισήμανε ότι οι τράπεζες μπαίνουν υπό τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους και ότι «η στάση μας απέναντι στις τράπεζες πρέπει να είναι και ελεγκτική και αναπτυξιακή, να γίνουν δηλαδή μοχλός ανάπτυξης για να περάσει η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος του και για τη συνομιλία που είχε την προηγούμενη ημέρα με την τρόικα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα πολύ δύσκολα θα δεχτεί τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του κρατικού μηχανισμού που έχει προτείνει το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα ανέφερε και έναν διάλογο που διεμείφθη τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στην τρόικα και στο οικονομικό επιτελείο: Μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ρώτησε την τρόικα γιατί υπήρχε ύφεση και το 2011.

«Επειδή η αντιπολίτευση δεν στήριζε την κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος», έριξε αμέσως το καρφί του ένας από τους τρεις εκπροσώπους της τρόικας. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισήμανε ότι η ρήτρα των ισοδύναμων μέτρων που προτείνει η ΔΗΜΑΡ και η βασική θέση του ΠΑΣΟΚ για την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να αποδώσει το πρόγραμμα, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα συντονίζουν συχνά τον βηματισμό τους τόσο με τις συναντήσεις των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη όσο και με την πρόσφατη συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα