ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Οι λεβέντικοι χοροί έλαβαν τέλος – Μέτρα σκληρά με αντίμετρα ασπιρίνες – Μία Ελπίδα

08:57 3/5/2017 - Πηγή: BankWars

Οι …λεβέντικοι χοροί τελείωσαν. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσγειώνονται στη διαχείριση του μνημονίου που υπέγραψαν, ακριβώς όπως συνέβη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα προηγούμενα μνημόνια. Τα “περί …αντιστάσεων, αντισταθμιστικών” και λοιπών…εθνικολαικών ανοησιών, θα πάρουν τη θέση που ήδη έχουν πάρει τα “περί …προδοτών…γερμανοτσολιάδων” από πέρυσι, όταν μπήκε η πρώτη υπογραφή στο τρίτο μνημόνιο.

Βαριά

η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για την κοινωνία. Η πολιτική διαπραγμάτευση ελάχιστα επέτυχε και …στο τέλος της ημέρας αποδεικνύεται πανάκριβη για τους Έλληνες. Αν δεν υπήρχε μάλιστα η πιθανότητα να προκύψει κάτι θετικό για το χρέος της χώρας και τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα επρόκειτο για πολιτικό – οικονομικό Βατερλώ. Τα αντίμετρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, είναι μάλλον …ασπιρίνες στη βαριά ασθένεια της λιτότητας και η μόνη επιλογή της κυβέρνησης τώρα, είναι να αξιοποιήσει τα μέγιστα – και γρήγορα – το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές (χρηματιστήριο – ομόλογα), ώστε να “τρέξουν” οι επενδύσεις, να ξεμπλοκάρουν οι τράπεζες και να υπάρξει μια ανάσα στην αγορά εργασίας. Αν αυτό συμβεί, τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται, μπορεί να γίνουν “ευκαιρία”, ώστε σε λίγα χρόνια από τώρα, οι Έλληνες και κυρίως οι νέες γενιές, να επιστρέψουν στη “βιωσιμότητα”.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ…
Μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου είπε πως τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν περίπου 30 Κυριακές τον χρόνο.
«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω-γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Ο ΕΝΦΙΑ (πρώην “χαράτσι” ) παραμένει

Συμφωνήθηκε με τους δανειστές ο επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο (μόλις 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ). Αρα η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 2,4 δισ. από 2,65 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει καμία αλλαγή σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πέρυσι. Η εκκαθάριση του φόρου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τα μέσα Αυγούστου και να αρχίσει να πληρώνεται από τον Σεπτέμβριο. Το σχέδιο προβλέπει εξόφληση του φόρου σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο 2018.

Με τις υγείες μας…

http://www.bankwars.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%cf%89%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4/

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα