ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΡΟΜΕΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σε συμφωνία κατέληξαν στο Χίλτον οι μαραθώνιες συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Κατά την ίδια πηγή απομένουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες και συζητούνται. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αποχώρησαν το πρωί από το ξενοδοχείο. Η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο μνημόνιο

και οι ΄’Ελληνες, όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα, κερδίζουν το ρόλο του…δρομέα, που τρέχει να πληρώσει τις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών που κατά εποχή πιστεύει ως σωτήρες…

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή έγιναν συμβιβασμοί στα βασικά καυτά θέματα. «Μένουν κάποια τεχνικά θέματα για τα βασικά προαπαιτούμενα όπως το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια και το θέμα της ενέργειας» συμπλήρωνε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τώρα η ολοκλήρωση των νομοθετικών ενεργειών προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο μνημόνιο και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα