Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν ΗΠΑ και Σουηδία

Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, που θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς και να αρχίσουν να πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, υπέγραψαν Ηνωμένες Πολιτείες και Σουηδία, την ώρα που η Στοκχόλμη αναμένει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν υπέγραψε τη συμφωνία με τον Σουηδό ομόλογό του Παλ Γιόνσον.

«Η αμυντική συμφωνία θέτει τους όρους που θα επιτρέψουν

στις αμερικανικές δυνάμεις να ενεργούν στη Σουηδία, κυρίως σε ό,τι αφορά το νομικό καθεστώς του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού, την πρόσβαση σε ζώνες ανάπτυξης και την τοποθέτηση στρατιωτικού υλικού» ανέφερε ακόμη το Πεντάγωνο, προσθέτοντας: «Η Σουηδία είναι μια ισχυρή, ικανή αμυντική εταίρος που προασπίζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ και θα ενισχύσει περαιτέρω τη Συμμαχία, μόλις ολοκληρωθεί η ένταξή της στο ΝΑΤΟ».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία μιας σταθερής και συνεχιζόμενης στήριξης προς την Ουκρανία απέναντι στην παράνομη και ευρεία εισβολή της Ρωσίας, επεσήμανε επιπλέον το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα