Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street – Αντεξε ο Nasdaq

O Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς το πρόσφατο ράλι της Wall Street φαίνεται να χάνει κεκτημένη του ταχύτητα.

Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν την «τιμητική» τους, βοηθώντας τον Nasdaq να κινηθεί σε θετικό έδαφος. Ειδικά, οι μετοχές των Apple και Nvidia ενισχύθηκαν 2% εκάστη. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple έκλεισε πάνω από το ορόσημο

των 3 τρισ.δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, με τη μετοχή της στα 193,42 δολάρια.

Ο Dow υποχώρησε 79,88 μονάδες ή 0,22% στις 36.124,56 μονάδες

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 4.567,18 μονάδες

Ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,31% στις 14.229,91 μονάδες

Η μετοχή της GitLab ενισχύθηκε περισσότερο από 11% αφότου η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού open-source ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης, η Nio σημείωσε κέρδη 1,5% αφότου η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε περιορισμένες ζημίες για το τρίτο τρίμηνο.

Το ερώτημα που επικρατεί τώρα είναι μήπως τελικά η αγορά ενισχύθηκε σε υπερβολικό βαθμό και γι΄αυτό βλέπουμε αυτή τη μικρή διόρθωση. Ωστόσο, παρά την εξασθένηση, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street παρουσιάζουν κέρδη και στο τρίμηνο και στο έτος.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε σήμερα Τρίτη κάτω από το φράγμα του 4,2%, στον απόηχο των στοιχείων για τα νέα ανοίγματα θέσεων εργασίας, που έδειξαν αποθέρμανση της συγκεκριμένης αγοράς.

Keywords
Αναζητήσεις
me-meikta-prosima-ekleise-i-wall-street--antexe-o-nasdaq.htm
Τυχαία Θέματα