Συμφωνία – υπογραφή Alpha Bank και Eurobank για την Postbank

Στην εξαγορά του δικτύου 83 καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία προχώρησε η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της Post Bank. Η συναλλαγή πραγματοποιείται με το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι εγχώριες τράπεζες, βάσει των σχεδίων αναδιάρθρωσης

που έχουν συμφωνήσει με την Κομισιόν.

Η Post Bank διαθέτει ενεργητικό 3 δισ. ευρώ, δάνεια 2,5 δισ. ευρώ, καταθέσεις 2,6 δισ. ευρώ και δίκτυο 179 καταστημάτων.

Σύμφωνα με πηγές της Alpha Bank, όταν ανακοινώθηκε το deal τον Ιούλιο, η πώληση των δραστηριοτήτων στη Βουλγαρία είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα, ενώ αναμένεται να εξοικονομήσει πόρους και να απελευθερώσει ρευστότητα περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνουν ότι με μερίδια 2,5% στις χορηγήσεις και 1,0% στις καταθέσεις, η αγορά της Βουλγαρίας προσέφερε περιορισμένες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πηγές της Eurobank, όταν ανακοινώθηκε το deal τον Ιούλιο, η συμφωνία εντάσσεται στα σχέδια αναδιαρθρώσεως των δύο τραπεζών, όπως είχαν εγκριθεί το 2014 από την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επικέντρωση των δραστηριοτήτων σε βασικές αγορές. Οταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Post Bank θα είναι η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα στη βουλγαρική αγορά με βάση τις καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα