Επιτέλους και μία συγγνώμη από πολιτικό για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων!

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, την εξής δήλωση:

«Η υπόθεση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την ΑΤΕ μπήκε στο αρχείο. Οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη στον ελληνικό λαό για μια ανεύθυνη πρακτική του παρελθόντος.

Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εισηγηθώ αλλαγή στο Καταστατικό ώστε να απαγορευθεί ο δανεισμός του κόμματος. Παράλληλα, θα επιδιώξω την ιδιωτική χρηματοδότησή του με διαφάνεια,όπως ορίζει ο νόμος, και με λογοδοσία στα μέλη της

Νέας Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό».

ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ…

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα είπε: «και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη (σ.σ. αρ. 78 4146/2013). Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε».

Το 2013 τρεις βουλευτές της ΝΔ (Χριστογιάννης, Τσουμάνης, Σταμενίτης) με τροπολογία που είχε κάνει αποδεκτή η κυβέρνηση παρασχέθηκε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και τα μέλη των ΔΣ για την έγκριση δανείων όπως αυτά προς πολιτικά κόμματα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι ήδη ο εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος ερευνά δάνεια της ΑΤΕ προς ΜΜΕ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να ρίξει άπλετο φως για τις συνθήκες δανειοδότησης των υποθέσεων που ερευνά».

Keywords
Τυχαία Θέματα