Στον εισαγγελέα μέλος σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα – Άλλοι τρεις αναζητούνται, 550.000 ευρώ η λεία τους

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες Δευτέρα με την κατηγορία ότι ήταν μέλος σπείρας που έκλεβε κυρίως υπερπολυτελή οχήματα τύπου SUV, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος του, καθώς και σε άλλα τρία άτομα που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος άνω των 120.000

ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίαζαν την πόρτα του οχήματος-στόχου και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Στη συνέχεια το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS tracker).

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι, ενώ η συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων ανέρχεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στα 550.000 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων δύο ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτων, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και επιχειρησιακό όχημα της οργάνωσης.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα