Επίθεση Σουλτς στην Τρόικα – “Δεν μπορεί να μη δίνει “λογαριασμό”!

[UPD] ”Δεν είναι δυνατόν η τρόικα, που έχει νομίμως συσταθεί, αλλά στη λειτουργία της επεμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων, να μην είναι υπόλογη σε κάποιον θεσμό”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς κατά την συνάντησή του στην Αθήνα με τονΕυ. Βενιζέλο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις ανακατατάξεις

που θα σηματοδοτήσουν στο ευρωπαϊκό σκηνικό οι ευρωεκλογές και η ανασύσταση της ηγεσίας της Επιτροπής, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια “νέα Ευρώπη”, που θα αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα, αντί της “συντηρητικής Ευρώπης, η οποία δεν μπορεί να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης”.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως “σήμερα η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση”.

“Όλοι μας όμως ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό το βήμα, όπως επίσης ξέρουμε ότι είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει plan B” πρόσθεσε.

Ο κ. Σουλτς, με τη σειρά του, υπογράμμισε την προθυμία του να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία, αλλά και η αυτοπεποίθηση των ίδιων των Ελλήνων, σημειώνοντας πως “απαιτείται εκταμίευση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το περιφερειακό και η πρόσβαση στη δανειοδότηση, ώστε να τερματιστεί η πιστωτική ασφυξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

“Χώρα ευκαιριών η Ελλάδα”

Ενίσχυση της απασχόλησης, βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, επιτάχυνση της τραπεζικής ενοποίησης και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι οι 4 τομείς που θα πρέπει να εστιάσει η ΕΕ για την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού νότου, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ.Σουλτς, στις χώρες του Νότου θα πρέπει να γίνουν σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα ώστε να επανέλθει η περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης και να μειωθεί το χάσμα της με τον πυρήνα της ευρωζώνης.Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα της κρίσης αλλά των ευκαιριών, όπως άλλωστε και οι άλλες χώρες του νότου.Επιπλέον, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στο ενεργειακό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ τα επόμενα 20 με 30 χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν σοβαρή πιθανότητα να γίνουν πάροχοι ενέργειας.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη».

Ο κ.Schulz θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Όπως έγινε γνωστό, στις 13:30 ο κ.Schulz θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ.Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα