ΣΤΗ ΒΑΒΕΛ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ: Ελλάδα, τσάκω τα λεφτά … και λάκα!

ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΒΕΛ, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, την Τρίτη 20 Νοερμβρίου, το «σύστημα», εκπροσωπούμενο από την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ (και των Αμερικανών) και τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον  ουσιαστικό ηγέτη της Γερμανικής (πλέον) Ευρώπης, θα δώσει μια σκληρή μάχη στις πλάτες της Ελλάδας, για το πώς θα συνεχίσει να υφίσταται

στην επόμενη δεκαετία.

«ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΒΕΛ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΕΣ,  η πόλη Βαβυλών.  Η παράδοση, που αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη, λέει πως οι σημιτικές φυλές, οι απόγονοι του Νώε, βάλθηκαν να κτίσουν έναν Πύργο που θάφτανε ως τον ουρανό. Ένας τέτοιος σκοπός, όμως, έδειχνε ασέβεια και (αλαζονεία) υπερηφάνεια μεγάλη. Ο Θεός,  αγανακτισμένος μαζί τους, για να τιμωρήσει την έπαρσή τους, προκάλεσε σύγχυση στη γλώσσα τους. Έτσι μη μπορώντας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι αρχιτέκτονες και οι μάστορες,  αναγκάστηκαν να σταματήσουν το κτίσιμο που είχε προχωρήσει αρκετά και σκορπίστηκαν σ’ όλα τα μέρη της γης.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», δεν είναι η Ελλάδα. Το  πρόβλημα είναι τα δυσθεώρητα χρέη των ΗΠΑ και των λοιπών ανεπτυγμένων χωρών, που έφτασαν σε τέτοια όρια, ώστε οι χώρες αυτές να πνίγονται και να αναζητούν  άλλους τρόπους για την ανάπτυξη και για τη διατήρηση της ευημερίας των πολιτών τους. Δύο τρόποι υπάρχουν για να επιτευχθεί  ο στόχος του «συστήματος», Ο ένας είναι ο πόλεμος  και ο άλλος είναι το πληθωριστικό χρήμα που θα επουλώσει πληγές από την έπαρση και την αλαζωνία των ασύδοτων αγορών  και θα βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης.  Προς το παρόν, καθώς  ο πρώτος τρόπος δεν έχει εστιάσει ακριβώς στον «εχθρό», επιλέγεται ο δεύτερος τρόπος. Αυτή όμως η επιλογή, δε βρίσκει καθόλου σύμφωνη την πλευρά του ηγέτη της ευρωζώνης και της βορειοευρωπαικής του παρέας. Αφενός θεωρούν ότι έτσι θα «μολυνθεί» και η δική τους οικονομία και αφετέρου, έχοντας «δουλικά και πελάτες» όλους τους νοτιοευρωπαίους, έχουν εξασφαλίσει σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού και όλο το χρήμα στις τράπεζες τους. Εννοείται, ότι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για το ποιος τελικά θα είναι αύριο ο ηγέτης του «συστήματος», η κάθε πλευρά προσπαθεί να περάσει τη δική της επιλογή. Δεν τηλεφωνεί τυχαία ο Ομπάμα στη Μέρκελ για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Σκασίλα του μεγάλη, η Ελλάδα, αν αυτό δεν είχε συνέπειες γενικότερες.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ … ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΕΙ  και θα … προσκυνάει τον Σόιμπλε προκειμένου να πάρει το μεγάλο πακέτο των 44 δις, αλλά κατά βάθος, είναι φουλ ερωτευμένη με το ΔΝΤ, γιατί γνωρίζει ότι μόνο η πρόταση για βαθύ  κούρεμα του χρέους της, τη σώζει μιας δια παντός. Δυστυχώς,  έτσι που τα κατάφερε, η Ελλάδα, δεν έχει άλλες επιλογές. Ούτε και δύναμη να πει τι θέλει!

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΒΕΛ είναι γνωστές σε όλους:

-              ΔΝΤ:  Το κλειδί για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων, είναι η βιωσιμότητα του χρέους. Αν  αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί τότε Ελλάδα και ευρωζώνη, θα… φάνε άγριο ξύλο από τις αγορές. Βιώσιμο χρέος, είναι αυτό που το 2020 θα βρίσκεται  το πολύ στο 120% του

Keywords
Τυχαία Θέματα