Σταματούν τις δραστηριότητες στη Ρωσία Visa και Mastercard

10:46 6/3/2022 - Πηγή: BankWars

Οι παγκόσμιοι κολοσσοί του τομέα των πιστωτικών καρτών Visa και Mastecard ανακοίνωσαν χθες Σάββατο πως διακόπτουν κάθε δραστηριότητά τους στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Mastercard «αποφάσισε να αναστείλει το δίκτυο υπηρεσιών (της) στη Ρωσία», ενώ η Visa θα «αναστείλει όλες τις συναλλαγές» με τις κάρτες που εκδίδει «τις

επόμενες ημέρες», σύμφωνα με δελτία Τύπου των δύο εταιρειών.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις που εκδόθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών το Σάββατο, η Visa μίλησε για «την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα απαράδεκτα γεγονότα στα οποία γίναμε μάρτυρες», ενώ η Mastercard αναφέρθηκε στην «άνευ προηγουμένου φύση της τρέχουσας σύγκρουσης και στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον».

Κάθε εταιρεία έχει περίπου το 4% των καθαρών εσόδων της από επιχειρήσεις που συνδέονται με τη Ρωσία.

Η Visa και η Mastercard δήλωσαν ότι συναλλαγές με τις κάρτες τους που έχουν εκδοθεί στη Ρωσία δεν θα γίνονται πλέον εκτός της χώρας, ενώ οποιεσδήποτε κάρτες που εκδίδονται εκτός Ρωσίας δεν θα λειτουργούν σε Ρώσους εμπόρους ή ΑΤΜ.

Η Visa σημείωσε ότι οι καταναλωτές στη Ρωσία που έχουν κάρτα στη χώρα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες εκεί, αλλά η εταιρεία δεν θα διεκπεραιώσει τις συναλλαγές. Αυτό θα πρέπει να αναλάβει το εθνικό σύστημα πληρωμών της Ρωσίας ή NSPK.

Τα προϊόντα Visa και Mastercard που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως ότου λήξουν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική κεντρική τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα