Σε εξέλιξη μεσολαβητική προσπάθεια του Ισραήλ – Ο Μπένετ συναντήθηκε με Πούτιν και Σολτς

10:01 6/3/2022 - Πηγή: BankWars

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησε το βράδυ για τη σύρραξη στην Ουκρανία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος ανέλαβε μεσολαβητική πρωτοβουλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την καγκελαρία.

«Στο επίκεντρο της ενενηντάλεπτης συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο (ισραηλινός) πρωθυπουργός με τον ρώσο πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν στη Μόσχα». Οι δύο άνδρες «συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή για το θέμα – κοινός στόχος παραμένει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο

δυνατό. Θα εργαστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.21: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν την πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Το Ισραήλ έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας αν και προηγουμένως αξιωματούχοι υποβάθμιζαν τις προσδοκίες για επίτευξη κάποιας σημαντικής εξέλιξης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές πηγές. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Μπένετ να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  είναι καθ’ οδόν για το Βερολίνο για να συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα στη Μόσχα. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφεραν ότι ο Μπένετ συντονίζει τις ενέργειές του με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ και οι αραβικές χώρες καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Τουρκίας, εξακολουθούν να παραμένουν αμέτοχες στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Μόσχας, τηρώντας πρακτικά ίσες αποστάσεις.

Στο ταξίδι του στη Μόσχα ο Μπένετ συνοδευόταν από τον υπουργό Στέγασης Ζέεβ Έλκιν, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουκρανία. Ο Έλκιν συνόδευε στο παρελθόν και τον πρώην πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και έπαιζε τον ρόλο του διερμηνέα στις συνομιλίες του με τον Πούτιν.

Κίνα σε Μπλίνκεν: Απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα