Στα πρόθυρα πολέμου – Το Πακιστάν κατέρριψε δύο ινδικά πολεμικά αεροσκάφη!

Στην κατάρριψη δύο ινδικών πολεμικών αεροσκαφών προχώρησε το Πακιστάν σύμφωνα με πληροφορίες από τον στρατό.

Οπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές τα αεροσκάφη είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο του Πακιστάν. Το ένα κατέπεσε στην ινδική πλευρά του Κασμίρ και το δεύτερο σε έδαφος που ανήκει στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα οι ένοπλες δυνάμεις να πάρουν αιχμάλωτο τον πιλότο του αεροσκάφους.

خصوصی ویڈیو: پاک فضائیہ کے طیاروں کی کارروائی کے بعد 2 بھارتی طیارے تباہ ہوگئے#SamaaExclusive #SamaaTV #Pakistan #India pic.twitter.com/DawTOEzEUw

SAMAA TV (@SAMAATV) February 27, 2019

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αεροπορική επιδρομή ινδικών μαχητικών στο Πακιστάν για πρώτη φορά από τον πόλεμο του 1971.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα μετά την επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο από αντάρτες του Πακιστάν στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ που είχε σαν αποτέλεσμα 40 Ινδοί αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους. Ωστόσο, ο κίνδυνος σύγκρουσης αυξήθηκε δραματικά χθες όταν η Ινδία προχώρησε σε αεροπορική επιδρομή σε βάση, που όπως ισχυρίζεται, εκπαιδεύονται αντάρτες από το Πακιστάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προέτρεψε τις κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν, γειτόνων που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και η ένταση ανάμεσά τους κλιμακώνεται ολοένα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», να αποφύγουν κάθε «περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα» και μια «κλιμάκωση», «πάση θυσία», ενώ ζήτησε από το Ισλαμαμπάντ να αναλάβει «αποφασιστική» δράση εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» με ορμητήριο την επικράτειά του.

«Ενθαρρύνουμε την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση με κάθε τίμημα», σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, διευκρινίζοντας ότι είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ομολόγους του των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα