Στα λευκά περιοχές της χώρας – Χιόνι στα βουνά γύρω από την Αθήνα – Τσουχτερό κρύο, μποφόρ στο Αιγαίο

08:25 7/1/2017 - Πηγή: BankWars

Το Σάββατο ξημέρωσε με τα βουνά της Αττικής να είναι ντυμένα στα λευκά.

Ηδη από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής, μάλιστα, έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

Ελαφριά χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Υμηττό, ο οποίος είναι καλυμμένος με ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Τα βόρεια προάστια της Αθήνας και

αυτά είναι καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χιονιού, ενώ χιονόνερο πέφτει και στην παραλιακή.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα αγγίζει τους 1 με 2 βαθμούς Κελσίου.

Από την αρχή της ημέρας και έως το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από το μεσημέρι και έπειτα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Χαλκιδική, στην Μαγνησία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και σε μεμονωμένες περιοχές του Ολύμπου, της Πίνδου και της Ροδόπης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, της τάξης των 5 έως 8 βαθμών, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.

Ολικός παγετός αναμένεται σε όλη τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Μερικός παγετός (έως το ξημέρωμα και προς το βράδυ) αναμένεται στα ημιορεινά και ορεινά αλλά και κάποιες πεδινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 0, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία από -13 έως 0, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από -7 έως 0, στην Στερεά από -2 έως 4, στην Πελοπόννησο από -2 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -2 έως 3, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 11. Σημειώνεται ότι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, οι ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας και όχι το ξημέρωμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση της τάξης του 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Εξαιρέσεις αποτελούν οι Σποράδες και οι δυτικές Κυκλάδες όπου οι άνεμοι θα διατηρήσουν την ισχύ τους όλη την ημέρα, και οι περιοχές Ρόδου και Καρπάθου όπου από το μεσημέρι οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η Αθήνα περιμένει να ντυθεί στα λευκά – Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα του Σαββάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα