Ο «Αθηναίος» Μπουτάρης

του Διονύση Αντωνέλλου

Ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης Μπουτάρης είναι αδέλφια όμως οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Γιάννη από την εμπλοκή του με τα κοινά στην Θεσσαλονίκη όπου ήδη διανύει την δεύτερη δημαρχιακή του θητεία.

Τα δύο αδέλφια δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με τα κρασιά όμως έχουν διαφορετικές εταιρείες. Η γνωστή "Μπουτάρη" ή αλλιώς Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ είναι η εταιρεία του Κωνσταντίνου

Σ. Μπουτάρη, όπου ο ίδιος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Και όμως τα δύο αδέλφια δεν μάλωσαν ποτέ. Ο λόγος που ο Γιάννης Μπουτάρης δημιούργησε το κτήμα Κυρ Γιάννη ήταν ότι ο Κωνσταντίνος ήθελε να κάνει άνοιγμα και προς την μπύρα, εκτός από το κρασί, πράγμα που έκανε με την μπύρα "Μύθος", τώρα Ολυμπιακή Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg.

Παρά τους διαφορετικούς δρόμους που πήραν τα δύο αδέλφια, ο γιος του Γιάννη Μπουτάρη, ο Στέλιος, για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε προβεβλημένο εμπορικό ρόλο στην εταιρεία Μπουτάρης Οινοποιητική που διεύθυνε ο θείος του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική ΑΕ περνά τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την πρωτεύουσα να τον κερδίζει στο... νήμα αφού στο κλεινόν άστυ βρίσκεται πιο συχνά ενώ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό σε αντίθεση με τον αδελφό του που είναι δηλωμένος οπαδός του Άρη.

Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρεις κόρες.

Όταν τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης κράτησε την οικογενειακή εταιρεία η οποία σήμερα έχει έξι οινοποιεία σε Νάουσα, Γουμένισσα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μαντινεία, όπως και στην Αττική, που αποτελούν ζώνες Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π) ενώ διαθέτει ένα έβδομο οινοποιείο στη νότια Γαλλία, στην οινοπαραγωγική ζώνη του Ρουσιγιόν στο Λανγκντόκ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Μπουτάρης δημιούργησε την εταιρεία κτήμα Κυρ Γιάννη η καρδιά της παραγωγής της οποίας βρίσκονται στη Νάουσα, καθώς επίσης και στους αμπελώνες λευκών ποικιλιών στο Αμύνταιο.

Keywords
Αναζητήσεις
μπουταρης
Τυχαία Θέματα