Στα 135,5 δισ. ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2014 – “Ρίχνει” 3,9 δισ. στην καταπολέμηση της ανεργίας

Στο ποσό των 135,5 δισ. ευρώ θα ανέρχονται οι συνολικές δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, όπως προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματευτές της ΕΕ.

Η συμφωνία, η οποία μειώνει κατά περίπου 6% τις δαπάνες της ΕΕ σε σχέση με φέτος, είναι η πρώτη που αντανακλά τους νέους όρους για τους προϋπολογισμούς της ΕΕ από το 2014-2020, όπως είχαν συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και περιλαμβάνει έως και 3,9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την εκπαίδευση και την μαθητεία για τους περίπου 19 εκατ.

νέους ευρωπαίους που εκτιμάται σήμερα ότι είναι άνεργοι.

Το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της ΕΕ –περίπου τα δυο τρίτα του συνόλου- θα κατευθυνθούν σε επιχορηγήσεις για τους ευρωπαίους αγρότες και σε επενδυτικά έργα όπως τα οδικά έργα στα φτωχότερα μέλη της ΕΕ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τους υπουργούς της ΕΕ και από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου προτού τεθεί σε ισχύ.

Original article: Στα 135,5 δισ. ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2014 – “Ρίχνει” 3,9 δισ. στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα