Σοκ από την τραγωδία με μετανάστες στη Λέρο – 5 νεκρά παιδάκια έως 5 ετών και μία 20χρονη

00:19 6/2/2023 - Πηγή: BankWars

Θλιβερός ο  απολογισμός της τραγωδίας στα νερά της Λέρου, ύστερα από το ναυάγιο σκάφους στα νοτιοανατολικά του νησιού στο οποίο επέβαιναν 40 μετανάστες.  Έξι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 17-20 ετών και πέντε παιδιά, ηλικίας μέχρι 5 ετών, που έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ τρία ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Όλοι

όσοι επέβαιναν στο σκάφος ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματα του υπουργού  Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωης, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα