Superleague: «Μάχη» δίχως νικητή στην Τούμπα – Νίκη-οξυγόνο για τον Παναθηναϊκό – Βαθμολογία και αποτελέσματα

00:11 6/2/2023 - Πηγή: BankWars

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι της Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Συνεπώς οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 43 βαθμούς μετά το πέρας 21 αγωνιστικών στη Superleague.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο

στο Περιστέρι δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς το ματς διακόπηκε μετά από καταγγελία της Ένωσης πως τα δοκάρια δεν είχαν τη σωστή απόσταση με το έδαφος όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκορ 2-0. Έτσι οι «πράσινοι» ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 48 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν τελευταίοι με 12 πόντους.

Τέλος, ο Παναιτωλικός έμεινε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες πήγαν στους 22 πόντους και την 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στους 24 βαθμούς και την 8η θέση του πίνακα.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0

Σε ματς που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στην Τούμπα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο πρώην «ασπρόμαυρος» Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν με απίστευτη φούρια στο παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Αρχικά, σε σέντρα-σουτ του Κάλεντ Νάρεϊ, η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της αριστερής δοκού της εστίας του Ολυμπιακού.

Δευτερόλεπτα αργότερα, από γύρισμα του Νάρεϊ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να σώζει την εστία του. Κάτι που έκανε, με διπλή προσπάθεια, και στο 5’, σε σκαφτό σουτ του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ενδιάμεσα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν σε αντεπίθεση να απειλήσουν, με τον Χάμες Ροντρίγκες να τροφοδοτεί τον Σεντρίκ Μπακαμπού και τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή.

Μετά από ένα… ήρεμο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να σημαδεύει τον… Πασχαλάκη από το ύψος του πέναλτι. Στο 22’, ο Ολυμπιακός… ισοφάρισε τα δοκάρια, με τον «κεραυνό» του Χάμες να τραντάζει την οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτάρσκι.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Κωνσταντέλια (49’) και Ντάγκλας Αουγκούστο (54’) να δημιουργούν φάσεις για τον ΠΑΟΚ και τον Γιόαν Σάστρε να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπακαμπού (51’), για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Στα τελευταία λεπτά, οι αλλαγές έριξαν την ένταση του αγώνα, με τους γηπεδούχους όμως να σπαταλούν ακόμη μία ευκαιρία στο 73’, με τον Αουγκούστο να σουτάρει πάνω στον Πασχαλάκη και τον Μπράντον Τόμας να αστοχεί με το κεφάλι στην εξέλιξη της φάσης.

Κάπου εκεί το ματς «έσβησε» και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. Αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δυο ομάδες, που είδαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να πηγαίνει στους πέντε βαθμούς, με την ΑΕΚ να είναι στο +4 και να έχει και το ματς με τον Ατρόμητο σε εκκρεμότητα.

«Πάτησε» ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Με μία άκρως «επαγγελματική» νίκη ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης»   έπειτα από δύο σερί ήττες και ξαναπάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο απ’ την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι το δικό της παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι οδηγήθηκε σε αναβολή.

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ έκανε το 1-0 στο 14’, ανοίγοντας… λογαριασμό με τους «πράσινους» κι ο Σπόραρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Δοκάρι ο Πούχατς στο 67’ για τον Παναθηναϊκό, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ομάδα της Φθιώτιδας μετά τη απευθείας αποβολή του Στάνκο στο 66’.

Η Λαμία έχασε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 13’ ο Ρόμανιτς ταλαιπώρησε τον Βαγιαννίδη από τα δεξιά κι έβγαλε σε θέση βολής τον Βέργο, ο οποίος σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (14’) ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Βαγιαννίδης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε κάθετα στον Ιωαννίδη που «ζάλισε» τον Κορνέζο κι «έσπασε» την μπάλα προς τα αριστερά προς τον Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος δεν λάθεψε από μακριά για το «πράσινο» 1-0.

Στο 25’ από το κόρνερ του Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε με τη μία, όμως η μπάλα πέρασε απ’ την εξωτερικό πλευρά των δικτύων.

Οι «πράσινοι» πλησίασαν στο γκολ στο 49’ όταν από την εξαιρετική σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Ιωαννίδης δεν βρήκε καλά την μπάλα κι έκανε κάκιστο τελείωμα άουτ.

Στο 50’ η Λαμία έχασε τη δική της μεγάλη, όταν από κόρνερ του Ρόμανιτς ο Βέργος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια σε νέο κόρνερ.

Στο 66’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, έπειτα από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Στάνκο που σήκωσε το πόδι με τις τάπες και βρήκε τον Τσέριν. Ο διαιτητής Καραντώνης που έδειξε πρώτα κίτρινη, ειδοποιήθηκε απ’ τον VAR Τσαγκαράκη, έκανε on field review κι έδειξε την κόκκινη στο Αμερικανό χαφ της ομάδας της Φθιώτιδας.

Στο 88’ το ωραίο σουτ του Τσέριν από καλό συνδυασμό των «πράσινων» πέρασε λίγο άουτ, για να «σφραγίσει» εντέλει τη νίκη του Παναθηναϊκού ο Σπόραρ στο 90’+2’.

Ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να βρει αρχικά την μπάλα στη σέντρα-σουτ του Παλάσιος, ο Μπερνάρ τη «γύρισε» από το… μάτι της βελόνας κι ο πεσμένος Σπόραρ την έσπρωξε με το κεφάλι στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

«Χ»αμένοι στο Αγρίνιο

Ισόπαλο δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Έμεινε για τρίτο ματς αήττητη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, για δεύτερο αυτή του Άκη Μάντζιου, αλλά η εξάδα δεν πλησιάζει για κανέναν από τους δύο συλλόγους.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 12’, όταν η κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο πέρασε δίπλα από την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο 26χρονος Πορτογάλος φορ προσπάθησε να απειλήσει και στο 23’, όμως η προβολή του Πέπε Καστάνιο ήταν καίρια.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους, για να ανέβει ο ρυθμός. Ωραίος συνδυασμός των Χερόνιμο Μπαράλες και Χουλιάν Μπαρτόλο, ο Ρέτζις Κρέσπι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βαγγέλης Κοντογιάννης, στο ντεμπούτο του με τους Αρκάδες, μπλόκαρε.

Λίγο πριν το σφύριγμα του Βασίλη Φωτιά που θα έστελνε τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Ζοάο Πέδρο έκανε το γύρισμα, ο Λεβάν Σενγκέλια δοκίμασε το σουτ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Νταβίντ Καρμόνα του έβαλε «στοπ».

Στο 55’ ο Καστάνιο θα μπορούσε να σκοράρει, ωστόσο μέσα από τη μικρή περιοχή, με γυριστό, δεν μπόρεσε να βρει εστία, στην καλύτερη φάση των Αρκάδων.

Που απείλησαν εκ νέου στο 72’, με τον Κοντογιάννη να επεμβαίνει σωστά στην προσπάθεια του Κρέσπι, έπειτα από το γύρισμα του Φεντερίκο Άλβαρες.

Σπουδαιότερη ευκαιρία, όμως, αυτή που έχασαν τα «καναρίνια» στο 74’, με τον Ζοάο Πέδρο να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας, αλλά αφύλακτος μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Κι αφού ο Αντριάν Ριέρα σούταρε εκτός εστίας στο 88ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Αγγελου Τσιγγάρα, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. Ένα αποτέλεσμα (0-0) που αφήνει και τις δυο ομάδες μακριά από την πρώτη εξάδα και το στόχο της συμμετοχής στα Play Off.

Νίκη σωτηρίας για τον Ιωνικό (1-0)

Ο Ιωνικός πήρε μεγάλη νίκη για την μάχη της παραμονής, απέναντι στον Άρη για την 21η αγωνιστική της Super League με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάξι Λοβέρα στο 61ο λεπτό. Κακό το θέμα στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση ο Άρης μετά το γκολ του Ιωνικού, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έφυγαν με άδεια χέρια από τη Νεάπολη.

«Όρθιος» ο ΠΑΣ στο Ηράκλειο (0-0)

Στο 0-0 έμειναν στο Ηράκλειο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για την 21η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Στους 20 βαθμούς και οι δύο ομάδες που βρίσκονται στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους Κρητικούς να σκοράρουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά να μην παίρνουν τη νίκη αφού ο Φελίπε που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν ήταν και πολύ διαφορετική, με τη δυνατή βροχή όμως να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των ποδοσφαιριστών.

Δείτε τη βαθμολογία:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ιωνικός-Άρης 1-0

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0

Ατρόμητος-ΑΕΚ (Αναβλ.)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

Δεύτερα (6/2):

16:00 Λεβαδειακός-Βόλος

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα