Σαν σήμερα το 2015 η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λέει σήμερα ο Α.Τσίπρας

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το πρώτο πεντάμηνο του 2015, τα διλήμματα που αντιμετώπισε, “τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, τις υπονομευτικές κινήσεις του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου”.

Ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οποία λέει ότι κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές εξαπατώντας τον ελληνικό λαό αλλά ήδη έχει αρχίσει να φθείρεται.

Και στέλνει μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις ότι πρέπει να ξεπεράσουν προκαταλήψεις, κλειστά δόγματα, κληρονομημένες αντιπαλότητες ώστε να βρεθεί ο ρεαλιστικός, δημοκρατικός τόπος για να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά.

Σαν σήμερα, η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Συγκεντρώνει το 36,34% των ψήφων και 149 έδρες. Δεν καταφέρνει, όμως, να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του στην Κουμουνδούρου τον Πάνο Καμμένο για να συζητήσουν τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας σε κυβερνητικό σχήμα.

Πρώτο κόμμα ήλθε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 36,34% και 149 έδρες, δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 27,81% και 76 έδρες, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,28% και 17 έδρες, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με 6,05% και 17 έδρες, πέμπτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,47% και 15 έδρες έκτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,75% και 20 έδρες, έβδομο και τελευταίο κόμμα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 4,68% και 13 έδρες.  Η αποχή άγγιξε το 36,13% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Από τα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας, ο θριαμβευτής της βραδιάς προανήγγειλε το τέλος της λιτότητας και του μνημονίου και έθεσε ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης «να αποκτήσουν η χώρα κι ο λαός την χαμένη τους αξιοπρέπεια».

“Ο λαός μας, έκανε το βήμα μπροστά στην ιστορία. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας»

«Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα