Κρούσματα κοροναϊού και στη Γαλλία! – Παγκόσμια ανησυχία

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα καθώς αυξάνεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των νέων κρουσμάτων, την ώρα που εντείνονται και τα έκτακτα μέτρα προστασίας και ασφαλείας τόσο εντός

όσο και εκτός της κινέζικης επικράτειας με δεδομένο και το γεγονός ότι πλησιάζουν οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά κατά τη διάρκεια των οποίων οι Κινέζοι αρέσκονται να πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό.
Στην Κίνα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τα κρούσματα ανέρχονται σε 830 ενώ παράλληλα εξετάζονται 1.072 πιθανά κρούσματα της επιδημίας, που ξέσπασε στην πόλη Ουχάν (κεντρική Κίνα) της επαρχίας Χουμπέι σε μία αγορά στην οποία πωλούνταν παράνομα άγρια ζώα.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΝΟΣΟΣ

Τα τυπικά συμπτώματά του μοιάζουν με αυτά που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Δηλαδή, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή και πυρετός. Στη συνέχεια προκαλούνται οι σοβαρές επιπλοκές, ήτοι πνευμονία, γαστρεντερικά προβλήματα με συνεχείς πυρετούς και διάρροιες και νεφρική ανεπάρκεια.

Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι πως ο κοροναϊός μεταδίδεται βασικά όπως τα κοινά κρυολογήματα. Μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπει ο άρρωστος άνθρωπος, είτε από την ομιλία, τον βήχα, ή το φτέρνισμα.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Οι κοροναϊοί έχουν ονομαστεί έτσι επειδή αν κάποιος τους δει κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο εμφανίζουν ένα περιθώριο από προεξοχές επιφάνειας, που μοιάζουν με βασιλική κορώνα ή ηλιακή κορώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα