ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Μια ενδιάμεση πρόταση για την ΕΡΤ, ώστε να εκτονωθεί η κρίση καταθέτει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων και άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ώστε να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες.

Η πρόταση του πρωθυπουργού

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ

Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας»

“Ο λαός θα μάθει τα απίστευτα σκάνδαλα της ΕΡΤ” – Ομιλία στην ΟΝΝΕΔ

Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο ΟΝΝΕΔ.

«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα που την φτιάχνουμε τους έπιασε ο πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες, πρόσθεσε σημειώνοντας πως για να υπερασπιστείς δικαιότατα κοινωνίας, πρέπει να καταργήσεις προνόμια λίγων.

«Είχαμε ΕΡΤ αλλά δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση», τόνισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις η χώρα θα βουλιάξει. Παράλληλα τόνισε ότι για να πάει μπροστά η χώρα, πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια των ολίγων.

Έχουμε και τα κότσια και τη βούληση να τα βάλουμε με τις συντεχνίες”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει σε υψηλούς τόνους: Τέλος τα προνόμια, η σπατάλη και η αδιαφάνεια. “Προωθούμε κάτι που πάει την χώρα μπροστά”, επανέλαβε.

“Βρεθήκαμε με ένα δημόσιο οργανισμό, την ΕΡΤ, που ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης. Δεν το λέμε εμείς. Το έλεγαν μέχρι προχθές όλοι! Ακόμα και πολλοί από εκείνους που φωνάζουν τώρα…
Βρεθήκαμε, λοιπόν, με ένα δημόσιο οργανισμό που προσπάθησαν πολλοί, επί πολλών κυβερνήσεων, να τον εξυγιάνουν. Στάθηκε αδύνατο!
Γιατί, άραγε; Διότι κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε να θίξει τα προνόμια, συνασπιζόταν εναντίον του η μεγάλη συντεχνία των προνομιούχων και των βολεμένων. Και τον συνέτριβε! Κι ο κόσμος έβγαζε το συμπέρασμα:
–Με αυτούς κανείς δεν μπορεί να τα βάλει.
Κι έτσι είχαμε ΕΡΤ. Αλλά δεν είχαμε δημόσια ραδιοτηλεόραση!
Είχαμε ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα απίστευτα, που θα τα μάθει ο λαός μας. Ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ…
Τώρα, λοιπόν, καταργούμε την αμαρτωλή ΕΡΤ. Και δημιουργούμε στη θέση της μια σύγχρονη και δημόσια – αλλά ανεξάρτητη, όχι κομματική – ραδιοτηλεόραση.
Τα προνόμια τέλος. Η αδιαφάνεια τέλος. Η σπατάλη τέλος.

Φίλες και φίλοι,
–Χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις η χώρα βουλιάζει.
– Για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να τις στηρίξει η κοινωνία.
– Για να τις στηρίξει η κοινωνία, πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού – όχι έχεις τα κότσια και τη βούληση να τα βάλεις με τους προνομιούχους.
Αλλιώς, κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει στο μεταρρυθμιστικό σου έργο.
Να λοιπόν, γιατί οι ιδέες μας κυριαρχούν.
Γιατί όσα λέμε τα κάνουμε κι όλας.
Ώστε κανείς να μη κουνάει το κεφάλι του μονολογώντας:
–«Όλοι ίδιοι είναι».
Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι έχουμε την πολιτική βούληση να εξαλείψουμε όλες αυτές τις εστίες αδιαφάνειας και προνομίων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα