Ρωσία: Έκλεισε η ποινική έρευνα για την ανταρσία της Wagner – Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των μελών της Wagner για την αποτυχημένη ανταρσία του περασμένου Σαββάτου, η οποία τερματίστηκε μετά και την παρέμβαση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Tass: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε από το ανακριτικό τμήμα του FSB, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη

εγκλήματος. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτό και άλλες περιστάσεις που σχετίζονται με την έρευνα, στις 27 Ιουνίου η ανακριτική Αρχή εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της ποινικής υπόθεσης».

Επίσης, οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού της Wagner στις ενεργές μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει το Reuters.

«Οι οργανωτές της ανταρσίας θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε χθες Δευτέρα στο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι το οποίο, όμως, δεν φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί.

«Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας. Οποιεσδήποτε απόπειρες εκβιασμού για την οργάνωση εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Οι οργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν αυτούς που ήταν μαζί τους» είχε σημειώσει ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας: «Σχεδόν όλη η ρωσική κοινωνία ήταν ενωμένη με ευθύνη, για την πατρίδα. Όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος, να προστατεύσουμε τη συνταγματική τάξη και τις ζωές των συμπολιτών μας».

«Η ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως» είχε υποστηρίξει ο Πούτιν, τονίζοντας πως το θάρρος των νεκρών πιλότων έσωσε τη Ρωσία, σε μια παραδοχή ότι υπήρξαν θύματα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων της Wagner είναι πατριώτες… Με το να γυρίσουν πίσω απέφυγαν περαιτέρω αιματοχυσία» είχε αναφέρει ακόμη.

Κατηγορώντας την Ουκρανία και τη Δύση, που θέλησαν «οι Ρώσοι στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους», είχε προσφέρει τρεις επιλογές στους μισθοφόρους:

Να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο ΆμυναςΝα επιστρέψουν στην πατρίδα τουςΝα μεταβούν στη Λευκορωσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα