Ρευστότητα σε επιχειρήσεις από την ΕΤΕπ – Βάζει 50 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Τέλος του 2014 θα δουν τα πρώτα λεφτά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer για τη συμμετοχή του ομίλου της ΕΤΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

με 50 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος της ΕΤΕπ θα συμμετάσχει στο δεύτερο υποταμείο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα παράσχει κεφαλαιουχική στήριξη σε βιώσιμες επιχειρήσεις, είτε με τη μέθοδο της συμμετοχής fund of funds ή με συνεπένδυση ή επένδυση σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ ανέφερε ότι η συμμετοχή της Τράπεζας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για στήριξη της ελληνικής προσπάθειας. Ο κ. Hoyer εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα, αν και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει στο μέλλον δεν έχουν επιλυθεί τα πάντα».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι η ΕΤΕπ έδειξε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ότι είναι υποστηρικτής της Ελλάδας και ότι ο πιο πολύτιμος πόρος σήμερα είναι η ρευστότητα. Σημειώνοντας παράλληλα ότι τα κεφάλαια δεν είναι υψηλά, ωστόσο εκτίμησε ότι αυτά θα μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερα κονδύλια από τον ιδιωτικό τομέα.

Original article: Ρευστότητα σε επιχειρήσεις από την ΕΤΕπ – Βάζει 50 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα