“Χαρτοπόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή – Αφορμή οι δηλώσεις Δραγασάκη, Γλέζου

[UPD] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, θυμήθηκαν πάλι την …δραχμή. Η Συγγρού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις παρεμβάσεις του επικεφαλής προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη και του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, με την Κουμουνδούρου να απαντά σε υψηλούς τόνους.

“Ο κ. Δραγασάκης λέει πως η χώρα, με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο. Ανακοινώνει πως θα κάνουν … “whatever it takes”. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γλέζος επαναφέρει σήμερα το θέμα της δραχμής, λέγοντας ότι “δεν έχει σημασία για το ΣΥΡΙΖΑ η μορφή του χρήματος (ευρώ ή δραχμή)” [Βήμα FM]. Προφανώς, και οι δυο εννοούν αυτό που αναφέρει η προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δηλαδή στάση πληρωμών, χρεωκοπία και επιστροφή στη δραχμή!” επισημαίνει η ΝΔ.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ . “Η απόλυτη διαστρέβλωση έχει γίνει το συνώνυμο των ανακοινώσεων του κόμματος Σαμάρα. Πρόκειται για ένα ξαναζεσταμένο φαί που το σερβίρουν κάθε μέρα, όσο όμως πλησιάζουμε στις εκλογές έχει αρχίσει και βρομάει. Η ήττα τους πλησιάζει και θα είναι βαριά” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάμε σε δημοψήφισμα αν χρειαστεί [VIDEO]

Το θέμα του δημοψηφίσματος ξαναφέρνει στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης «Πράττω» με θέμα «Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της Κυβέρνησης Σωτηρίας της Χώρας», αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον συναντήσει πιέσεις, δηλαδή βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Θα απαντήσουμε, με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο. Αν βρεθούμε σε δίλημμα, το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ και ο κ. Νίκος Κοτζιάς δεν αρνήθηκε την περίπτωση προσφυγής στο βέτο αν παίζεται η τύχη της χώρας, όπως είπε.

Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης είπε: «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων».

Original article: “Χαρτοπόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή – Αφορμή οι δηλώσεις Δραγασάκη, Γλέζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα