Ραγδαίες εξελίξεις: Αποσύρει η Μέι την ψηφοφορία για το BREXIT

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της για το Brexit, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC.

«Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει,

επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δημοσιογράφος των Financial Times ανέφερε ότι αξιωματούχος κοντά στο υπουργικό συμβούλιο επίσης επιβεβαίωσε πως η ψηφοφορία ματαιώνεται.

Η Μέι και οι υπουργοί της έχουν κατ’ επανάληψη επιμείνει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η εκπρόσωπός της ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ματαίωση της ψηφοφορίας.

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιούνιο του 2017.

Τελεσίγραφο της Κομισιόν στο Λονδίνο: Καμία νέα διαπραγμάτευση για το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
«Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε.»
Το μπλοκ είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιούνκερ μίλησε χθες τηλεφωνικά με τη Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα