Πυρκαγιές “πνίγουν” την Ουάσιγκτον

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα την πολιτεία της Ουάσιγκτον, με στόχο την κινητοποίηση των μέσων, εκείνων που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Έτσι, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών και υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας καλούνται να συντονίσουν όλες τις επιχειρήσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί.

Στην πολιτεία μαίνονται ανεξέλεγκτα 13 πυρκαγιές, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Συντονισμού, ενώ

άλλα τέσσερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο. Δύο ακόμα πόλεις εκκενώθηκαν καθώς απειλούνται από τις φλόγες.

Την ίδια ώρα μαίνονται πύρινα μέτωπα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και οι αρχές εξέδωσαν επιπλέον διαταγές εκκένωσης για τμήματα της Οκανόγκαν, μιας μεγάλης πόλης.

Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μαίνονται 70 πυρκαγιές σε πολλές πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, στην πλειονότητά τους στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Άινταχο, την Καλιφόρνια και την Μοντάνα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης θα συνδράμουν πυροσβέστες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που αναμένονται να φτάσουν σύντομα στη χώρα. Σε Άινταχο, Όρεγκον και Ουάσινγκτον, βοήθεια στην κατάσβεση προσφέρουν η Εθνοφρουρά και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα